Wat is er te zien in het graafschap Cheshire?

Chester Rows in Engeland Beeston Castle in Cheshire, Engeland Little Moreton Hall in Cheshire, Engeland Lyme Park in het Peak District

Bezienswaardigheden in Cheshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van het noordwestelijke deel van de regio West Midlands waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Cheshire kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Merseyside. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de graafschappen Cheshire waar u onder andere de oude stad Chester kunt bezichtigen en de natuur van het Peak District kunt verkennen.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Cheshire en Merseyside

Meer gedetailleerde informatie?

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult u zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. Wilt u terwijl u deze kaart bekijkt op zoek gaan naar een accommodatie? Kijk dan bij de pagina met hotels, b&b's en vakantiehuizen hieronder waar u zowel de kaart met bezienswaardigheden als een kaart met beschikbare accommodaties kunt raadplegen en boeken.

Stad in Cheshire, Engeland
Hotel in Engeland


Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen maar ook andere attracties zoals musea, een dierentuin en een kathedraal. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied vooral aan Chester. Het graafschap herbergt ook een werelderfgoedlocatie en dat is de Jodrell Bank Observatory. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische huizen en tuinen:
Ness Botanic Gardens - Cholmondoley Castle Gardens - Dorford Hall - Little Moreton Hall (NT) - Hare Hill (Garden) (NT) - Lyme Park (NT) - Tatton Park - Arley Hall - Walton Hall Gardens - Norton Priory Gardens


Andere attracties en musea:
Jodrell Bank Observatory - Chester Zoo - Chester Cathedral - Chester Roman Amphitheatre (EH) - Dewa Roman Experience - Grosvenor Museum - Cheshire Military Museum - Beeston Castle (EH) - Macclesfield Silk Museum - Quarry Bank Mill (NT) - Anderton Boat Lift & Visitor Centre - Warrington Museum - Norton Priory (Museum) - Go Ape Delamere (outdoor avontuur)


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cheshire & Merseyside
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers