Bezoek het Engeland uit de tv-serie Father Brown

Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Blockley in Gloucestershire, Cotswolds Cottages in de Cotswolds Snowshill Manor in de Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Chastleton House in de Cotswolds Ilmington in Warwickshire, Engeland Lavendel in de Cotswolds

Interactieve kaart met Father Brown locaties

Father Brown is een detectiveserie met een priester in de hoofdrol. Het heeft licht humoristische trekjes en speelt zich af in de jaren '50. De tv-serie wordt opgenomen in de noordelijke helft van Cotswolds, een landelijk gebied met zeer pittoreske dorpjes. De kerk en pastorie van Father Brown staat in het dorpje Blockley. In de serie heet het Kembleford. Lees de volgende pagina voor meer uitleg, Hieronder ziet u een interactieve kaart met een aantal filmlocaties:
Op vakantie in het land van Father Brown?Blockley - het echte Kembleford

Father Brown is in de serie de priester van de fictieve St Mary's kerk in het dorpje Kembleford. In het echt gaat het om de Church of St Peter and St Paul in het dorpje Blockley. Dat ligt vlakbij iets grotere plaatsen als Broadway, Chipping Campden en Moreton-in-Marsh. In Blockley zijn ook opnames gemaakt in het straatje vlakbij de kerk.

Zoals u op de kaart kunt zien zijn de meeste opnames gemaakt in een qua omvang relatief beperkt gebied. De meeste locaties vindt u dus in de buurt van het dorpje. Zo is er gefilmd in Sudeley Castle, Chastleton House, Berkeley Castle en in de tuin van Snowshill Manor. Dat zijn tevens alle vier bezoekersattracties dus van binnen te bezichtigen. In sommige afleveringen ziet u ook een oude stationnetje en een stoomtrein. Die scenes worden gefilmd aan de historische Gloucestershire and Warwickshire Steam Railway. U kunt daar zelf ook een ritje gaan maken. Ook is er gefilmd bij Berkeley Castle en in omliggende plaatsjes als Ilmington, Upper Slaughter en het net al genoemde Moreton-in-Marsh. Het oude politiebureau aldaar en ook het oude hospitaal fungeren als locaties voor het politiebureau in de serie.

Logische bestemmingen om dit gebied te bezichtigen

Blockley Broadway Bourton


Terug naar:

→ Engelse detective series

→ Tips voor een vakantie in Groot-Brittannië