Woodstock en Blenheim Palace in Oxfordshire - Engeland

Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Blenheim Palace in Engeland Winston Churchill's Blenheim Palace in Engeland Blenheim Park bij het paleis in Engeland Boeken Oxford in Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBlenheim Palace in Woodstock, Engeland

Woodstock is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt net ten oosten van het mooie gebied The Cotswolds. Het dorp is toch vooral bekend als de locatie van het imposante en stijlvolle Blenheim Palace. Dit is het paleis van de Duke of Marlborough en bestaat sinds het begin van de 18e eeuw. Het is een cadeau aan de hertog die in 1704 de beroemde slag van Blenheim won in Duitsland. Maar misschien wel de beroemdste nazaat van deze lijn is Winston Churchill. Deze staatsman die met name faam verwierf als Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide hier op. Het landgoed behoort inmiddels tot het werelderfgoed. Het heeft ook mooie tuinen en een groot parklandschap.

Daarnaast kunt u in Woodstock ook het Oxfordshire Museum bezoeken. In de dichtbij gelegen dorpen Combe en Hanborough (zuidkant van Blenheim Park) kunt u respectievelijk de Combe Mill en het Oxford Bus Museum bezichtigen. Slechts 15 kilometer ten zuidoosten van het dorp vindt u de historische universiteitstad Oxford. Zoals al gemeld zit u hier ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een landelijk gebied met een enorme hoeveelheid pittoreske dorpen en stadjes. In de buurt kunt u denken aan Burford, Bourton-on-the-Water en Bibury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Woodstock.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Woodstock

Enkele bestemmingen in de buurt

Oxford Bourton Burford

Reis plannen naar Woodstock

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Woodstock te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Woodstock duurt daarna nog minimaal 3,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds