Woodstock en Blenheim Palace in Oxfordshire - Engeland

Blenheim Palace in Woodstock, Oxfordshire Blenheim Palace in Engeland Winston Churchill's Blenheim Palace in Engeland Blenheim Park bij het paleis in Engeland Boeken Oxford in Engeland Burford in Oxfordshire, Cotswolds Witney in Oxfordshire, Engeland Bourton-on-the-Water in Gloucestershire, Cotswolds Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Bibury in Gloucestershire, Cotswolds

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBlenheim Palace in Woodstock, Engeland

Woodstock is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners en ligt net ten oosten van het mooie gebied The Cotswolds. Het dorp is toch vooral bekend als de locatie van het imposante en stijlvolle Blenheim Palace. Dit is het paleis van de Duke of Marlborough en bestaat sinds het begin van de 18e eeuw. Het is een cadeau aan de hertog die in 1704 de beroemde slag van Blenheim won in Duitsland. Maar misschien wel de beroemdste nazaat van deze lijn is Winston Churchill. Deze staatsman die met name faam verwierf als Britse premier tijdens de Tweede Wereldoorlog groeide hier op. Het landgoed behoort inmiddels tot het werelderfgoed. Het heeft ook mooie tuinen en een groot parklandschap.

Daarnaast kunt u in Woodstock ook het Oxfordshire Museum bezoeken. In de dichtbij gelegen dorpen Combe en Hanborough (zuidkant van Blenheim Park) kunt u respectievelijk de Combe Mill en het Oxford Bus Museum bezichtigen. Slechts 15 kilometer ten zuidoosten van het dorp vindt u de historische universiteitstad Oxford. Zoals al gemeld zit u hier ook vlakbij de Cotswolds Area of Outstanding Natural Beauty, een landelijk gebied met een enorme hoeveelheid pittoreske dorpen en stadjes. In de buurt kunt u denken aan Burford, Bourton-on-the-Water en Bibury. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Woodstock.


De locatie van Woodstock

Enkele bestemmingen in de buurt

Oxford Bourton Burford

Mogelijkheden om naar Woodstock te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Woodstock te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Woodstock duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3,5 uur rijden. In het stadje staat geen treinstation. Echter, aan de andere kant van Blenheim Palace bevinden zich wel twee treinstations, namelijk van Combe en Hanborough. Vanaf deze stations kunt u onder andere met de trein naar Oxford, Evesham, Worcester en het dorpje Moreton-in-Marsh in the Cotswolds. In Woodstock kunt u wel op de bus stappen, bijvoorbeeld naar Oxford en Chipping Norton.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds