Het koninklijke Windsor in Berkshire - Engeland

Windsor Castle in Berkshire Windsor Great Park in Berkshire Virginia Water in Windsor Great Park, Berkshire Boeken Hampton Court Palace in Londen Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Windsor in Berkshire, Engeland

Windsor is een stadje aan de rivier de Thames in zuidoost Engeland. Het ligt in het oosten van het graafschap Berkshire, redelijk dicht bij Londen en is vooral bekend vanwege het koninklijke kasteel dat hier te bezoeken is. Daarnaast vindt u hier ook nog een het Windsor and Royal Borough Museum, het historische Eton College en aan de rand Legoland. Iets verder weg kunt u ook nog wandelen en van mooie tuinen genieten in het grote Windsor Great Park. Hier vindt u een hertenkamp, wat bos, wandelpaden en verschillende tuinen. Het bestaat onder andere uit de Savill Garden, Virginia Water en de Valley Gardens. Hier in de buurt bij de rivier de Theems ligt tevens de plek die bekend staat onder de naam Runnymede. Het is een mooie natuurlijke locatie aan de rivier de Theems en is bekend omdat hier het 12 eeuwse document Magna Carta ondertekend is. Dat gebeurde door de toenmalige King John en was van belang omdat het een handvest betrof over vrijheden en rechtspraak.

In de regio is uiteraard nog veel meer te zien. Zo kunt u het westen van Groot-Londen bezoeken. Dat is een stadsdeel met een landelijke uitstraling waar u het leuke stadje Richmond vind, het als het grote Richmond Park en verder stroomafwaarts het koninklijke Hampton Court Palace. Ook zou u de bijvoorbeeld de tuinen van Cliveden kunnen bezichtigen, een locatie een einde ten noordwesten van Windsor. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in het stadje.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Wandelen in Windsor

Het stadje ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Windsor kunt u etappes volgen naar Marlow in Buckinghamshire of de andere kant richting Londen, naar Shepperton.

Meer info: Thames Path


De locatie van Windsor

Enkele bestemmingen in de buurt

Bourton Marlow Henley

Reis plannen naar Windsor

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Windsor te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Windsor duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. Het stadje ligt hemelsbreed relatief dicht bij het grote Heathrow Airport en vanaf daar kunt kunt u de bus of trein pakken. Ondanks de geringe afstand doet de bus er toch nog een uur over en de trein nog ietsje langer omdat u twee keer moet overstappen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties in de buurt reizen zoals Slough, Twickenham, Richmond en London Waterloo.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire