Ventnor en Steephill Cove op het eiland Wight

Badplaats Ventnor op het eiland Wight Steephill Cove vlakbij Ventnor op het eiland Wight Kustpad bij Ventnor op het eiland Wight Boeken Platteland van het eiland Wight Shanklin op het eiland Wight Godshill op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Osborne House op het eiland Wight Freshwater Bay op het eiland Wight The Needles op het eiland Wight Haven van Cowes op het eiland Wight Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats Ventnor op het eiland Wight, Engeland

Ventnor is een mooie kleine badplaats in het zuidoosten van het eiland Wight, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd aan een geaccidenteerde kustlijn en in een heuvelachtig gebied. U kunt aan het strand liggen, wandelen en de botanische tuinen bezichtigen. Er is ook een lokaal museum. Zowat naast de botanische tuinen ligt het fraai aan zee gesitueerde dorpje Steephill Cove. Het is een gehucht met oa. mooie huisjes, een restaurant en een rotsachtig strandje. Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn de Shanklin Chine, de dierentuin van Isle of Wight, de Donkey Sanctuary (ezels), het modeldorp van Godshill en Appuldurcombe House. In de buurt staat ook nog een thematisch pretpark, namelijk de Blackgang Chine. Verder weg staat ook nog het oude Carisbrooke Castle en ook Osborne House. Dat is de bekendste historische attractie en dat komt omdat dat het buitenverblijf was van Koningin Victoria. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in en rond Ventnor.

Wandelen in de Ventnor Downs

De badplaats wordt omgeven door een heuvelachtig landschap, namelijk de Ventnor Downs. Hier vindt u de hoogste heuvel van het eiland en kunt u genieten van mooie uitzichten. Ook kunt u de kustpaden volgen, bijvoorbeeld naar Shanklin.

Meer info: Routes in de Ventnor Downs


De locatie van Ventnor

Enkele bestemmingen in de buurt

Shanklin Freshwater Portsmouth

Mogelijkheden om naar Ventnor te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ventnor te reizen. Alvorens u het eiland betreed zult u eerst op het vasteland van Zuid Engeland moeten zien te komen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar de haven van Portsmouth duurt daarna nog ongeveer 2,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur rijden.

Er zijn verschillende locaties waar u de boot kunt pakken naar het eiland zoals de havenstad Portsmouth. Vanuit de stad kunt u bijvoorbeeld naar Ryde en Fishbourne. Er is wel een spoorlijn op het eiland Wight en ook hier aan de oostkust maar die eindigt in Shanklin, net ten noorden van hier. Die spoorlijn leidt naar de haven van het net genoemde Ryde. Het is mogelijk de boot naar Cowes te nemen maar die vertrekt in Southampton, die andere havenstad in Hampshire.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in New Forest en Isle of Wight