Ventnor en Steephill Cove op het eiland Wight

Badplaats Ventnor op het eiland Wight Steephill Cove vlakbij Ventnor op het eiland Wight Kustpad bij Ventnor op het eiland Wight Boeken Platteland van het eiland Wight Shanklin op het eiland Wight Godshill op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Osborne House op het eiland Wight Freshwater Bay op het eiland Wight The Needles op het eiland Wight Rondreis door Dorset, Wiltshire en Isle of Wight in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats Ventnor op het eiland Wight, Engeland

Ventnor is een mooie kleine badplaats in het zuidoosten van het eiland Wight, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners en is gesitueerd aan een geaccidenteerde kustlijn en in een heuvelachtig gebied. U kunt aan het strand liggen, wandelen en de botanische tuinen bezichtigen. Er is ook een lokaal museum dat u informeert over de lokale geschiedenis. Zowat naast de botanische tuinen ligt het fraai aan zee gesitueerde dorpje Steephill Cove. Het is een gehucht met oa. mooie huisjes, een restaurant en een rotsachtig strandje. Je kunt er niet met de auto komen dus je moet verderop parkeren. Daarna is een stukje afdalen naar het kleine afgelegen kustdorpje.

Voorbeelden van bezienswaardigheden wat verder weg zijn de Shanklin Chine, de dierentuin van Isle of Wight, de Donkey Sanctuary (ezels), het modeldorp van Godshill en Appuldurcombe House. In de buurt staat ook nog een thematisch pretpark, namelijk de Blackgang Chine. Verder weg staat ook nog het oude Carisbrooke Castle en ook Osborne House. Dat is de bekendste historische attractie en dat komt omdat dat het buitenverblijf was van Koningin Victoria. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in en rond Ventnor.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen in Ventnor

De badplaats wordt omgeven door een heuvelachtig landschap, namelijk de Ventnor Downs. Hier vindt u de hoogste heuvel van het eiland en kunt u genieten van mooie uitzichten. Ook kunt u de kustpaden volgen, bijvoorbeeld naar Shanklin. U kunt ook een route door het binnenland lopen en wel naar het stadje Newport. Dat is het 16 kilometer lange Stenbury Trail.Meer info: Routes in de Ventnor Downs | Stenbury Trail | Isle of Wight Coast Path


De locaties van Ventnor en Steephill Cove

Enkele bestemmingen in de buurt

Shanklin Freshwater Portsmouth

Reis plannen naar Ventnor

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ventnor te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. U dient dan eerst naar Engeland te reizen en dan is een veerdienst naar Duinkerken of Calais een logische optie. De rit naar de haven van Portsmouth duurt bijvoorbeeld minimaal 2,5 uur. Dat is één van de locaties waar u de boot kunt pakken naar het eiland Wight. Er zijn verschillende locaties waar u de boot kunt pakken naar het eiland. Eén van de overtochten vanaf Portsmouth komt aan in Ryde maar dat is alleen voor voetpassagiers. Als u de auto meeneemt, neem dan een overtocht naar Fishbourne, Cowes of zelfs Yarmouth een eind verder naar het westen.

Portsmouth - Ryde | Portsmouth - Fishbourne | Southampton - Cowes | Lymington - Yarmouth


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight