Ullapool en Loch Broom in Noordwest Schotland

Ullapool in de Highlands van Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland Boeken Corrieshalloch Gorge in Noord Schotland Loch Bad a Ghaill in Assynt, Schotland Inverpolly in de Northwest Highlands, Schotland Knockan Crag in de Northwest Highlands, Schotland Gairloch in Wester Ross in Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland De berg Beinn Eighe in de Hooglanden van Schotland Dunrobin Castle in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe bergen rondom Ullapool in de Northwest Highlands van Schotland

Ullapool is een dorpje in Northwest Highlands van Schotland en ligt vlakbij zee aan Loch Broom. Ondanks het feit dat het maar 1500 inwoners heeft, is het de grootste plaats in de omtrek en is het ook een populaire bestemming vanwege haar ligging. Het dorp wordt omgeven door verschillende prachtige bergachtige landschappen. Het zit ingeklemd tussen twee grote National Scenic Areas, gebieden die vanwege hun natuurlijk schoonheid bescherming verdienen. Dit zijn Wester Ross waar u bijvoorbeeld Beinn Eighe, de Torridon Hills en Loch Maree kunt vinden en Assynt-Coigach waar u bijvoorbeeld het mooie landschap van Inverpolly en het natuurreservaat Knockan Crag kunt bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Corrieshalloch Gorge, een bosrijke kloof met wandelpaden en een 45 meter hoge waterval bekend als de Falls of Measach.

Naast de ruige natuur kunt u in het dorp ook het lokale museum bezichtigen en er zijn in de omgeving ook een paar tuinen te bezichtigen. Vijf kilometer ten zuiden van het dorp vindt u de Leckmelm Shrubbery and Arboretum en verder weg in Poolewe de Inverewe Garden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ullapool.


Wandelen in Ullapool

Dit dunbevolkte gebied in de hooglanden van Schotland is een prima regio voor mensen die graag in ruige landschappen wandelen. In de omgeving kunt u verschillende gemakkelijke en pittige routes lopen, zowel vanuit Ullapool, in de bergen van Wester Ross of in het aparte grimmig aandoende landschap van Assynt:

Meer info: Routes in het gebied rond Ullapool


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Ullapool

Enkele bestemmingen in de buurt

Gairloch Stornoway Golspie

Reis plannen naar Ullapool

Er zijn verschillende manieren om naar Ullapool te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het dorp is ook de plek waar de boot naar Stornoway op het eiland Lewis vertrekt.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland