Ullapool en Loch Broom in Noordwest Schotland

Ullapool in de Highlands van Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland Boeken Corrieshalloch Gorge in Noord Schotland Loch Bad a Ghaill in Assynt, Schotland Inverpolly in de Northwest Highlands, Schotland Knockan Crag in de Northwest Highlands, Schotland Gairloch in Wester Ross in Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland De berg Beinn Eighe in de Hooglanden van Schotland Dunrobin Castle in Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe bergen rondom Ullapool in de Northwest Highlands van Schotland

Ullapool is een dorpje in noordelijke hooglanden van Schotland en ligt vlakbij zee aan Loch Broom. Ondanks het feit dat het maar 1500 inwoners heeft, is het de grootste plaats in de omtrek en is het ook een populaire bestemming vanwege haar ligging. Het dorp wordt omgeven door verschillende prachtige bergachtige landschappen. Het zit ingeklemd tussen twee grote National Scenic Areas, gebieden die vanwege hun natuurlijk schoonheid bescherming verdienen. Dit zijn Wester Ross waar u bijvoorbeeld Beinn Eighe, de Torridon Hills en Loch Maree kunt vinden en Assynt-Coigach waar u bijvoorbeeld het mooie landschap van Inverpolly en het natuurreservaat Knockan Crag kunt bekijken. Ook kunt u een bezoek brengen aan de Corrieshalloch Gorge, een bosrijke kloof met wandelpaden en een 45 meter hoge waterval bekend als de Falls of Measach.

Naast de ruige natuur kunt u in het dorp ook het lokale museum bezichtigen en er zijn in de omgeving ook een paar tuinen te bezichtigen. Vijf kilometer ten zuiden van het dorp vindt u de Leckmelm Shrubbery and Arboretum en verder weg in Poolewe de Inverewe Garden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Ullapool.

Wandelen in Ullapool

Dit dunbevolkte gebied in de hooglanden van Schotland is een prima regio voor mensen die graag in ruige landschappen wandelen. In de omgeving kunt u verschillende gemakkelijke en pittige routes lopen, zowel vanuit Ullapool, in de bergen van Wester Ross of in het aparte grimmig aandoende landschap van Assynt:

Meer info: Routes in het gebied rond Ullapool


De locatie van Ullapool

Enkele bestemmingen in de buurt

Gairloch Inverness Stornoway

Mogelijkheden om naar Ullapool reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ullapool te reizen. De meest logische optie is dat u met de auto gaat. Voor de hand ligt vervolgens dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 6 uur 15 minuten rijden. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 8,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

Ullapool is daarnaast niet alleen een vakantiebestemming op zich maar ook de plek waar de veerboot naar Stornoway op het behoorlijk grote eiland Lewis (Outer Hebrides) vertrekt. Die veerdienst duurt overigens 2 uur 45 minuten. Kijk hier voor de overtocht van Ullapool naar Stornoway. Het mag dan voor de hand liggen dat u per auto deze kant op komt maar met het openbaar vervoer is ook mogelijk. In dat geval zou u eerst het vliegtuig kunnen pakken naar Inverness Airport, dan de bus nemen naar de stad Inverness (20 minuten), vervolgens de bus naar Ullapool (1 uur 20 minuten). Die bus stopt onderweg ook in Braemore, Aultguish, Contin en Tore Interchange.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland
→ Bezienswaardigheden in Noord Schotland