Thurso, Scarbster en Caithness in Noord Schotland

Caithness in Noord Schotland Dunnet Head, Schotland Het dorp John o' Groats in Schotland hotel boeken via GBL Duncansby Stacks in Noord Schotland Castle of Mey in Schotland Kyle of Tongue in de Northwest Highlands, Schotland De berg Ben Stack in Sutherland, Schotland Dunrobin Castle in Schotland De Orkney eilanden in Schotland Rondreis langs Schotse eilanden

Informatie en hotelsThurso in Caithness, noord Schotland

Thurso is een klein stadje (qua omvang eigenlijk een dorp) aan de absolute noordkust van Schotland. Althans op het vasteland want verder naar het noorden liggen de eilandengroepen Orkney en Shetland. Het stadje heeft ongeveer 8 duizend inwoners en ligt in het relatief vlakke landschap van Caithness. Dat geldt niet voor de kusten waar u de nodige kliffen kunt aanschouwen zoals bij Dunnet Head. In Thurso zelf kunt u het Caithness Horizons bezoeken. Dit museum verteld over de geschiedenis van deze regio en heeft ook een café en winkel. Ook redelijk in de buurt vindt u het Castle of Mey, dat bewoond werd door de oude koningin van het Verenigd Koninkrijk, dus de moeder van Koningin Elizabeth. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het imposante Dunrobin Castle en de ruige natuur van Kyle of Tongue, een bergachtige streek in het noordwesten.


Wandelen in Caithness

Als u noord Schotland bezoekt kunt u gaan wandelen in de bergachtige regionen in de westelijke helft maar ook hier in Caithness waar het land veel vlakker is kunt u de nodige wandelingen maken, zoals bijvoorbeeld naar Dunnet Head en Duncansby Head.

Routes rond Thurso en in Caithness


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Thurso

Er zijn verschillende manieren om naar Thurso te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 7,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Vlakbij Thurso in Scrabster vertrekt de veerboot naar Stromness op Orkney.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers