Thurso, Scarbster en Caithness in Noord Schotland

Caithness in Noord Schotland Dunnet Head, Schotland Het dorp John o' Groats in Schotland Boeken Duncansby Stacks in Noord Schotland Castle of Mey in Schotland Kyle of Tongue in de Northwest Highlands, Schotland De berg Ben Stack in Sutherland, Schotland Dunrobin Castle in Schotland De Orkney eilanden in Schotland

Informatie en hotelsThurso in Caithness, noord Schotland

Thurso is een klein stadje (qua omvang eigenlijk een dorp) aan de absolute noordkust van Schotland. Althans op het vasteland want verder naar het noorden liggen de eilandengroepen Orkney en Shetland. Het stadje heeft ongeveer 8 duizend inwoners en ligt in het relatief vlakke landschap van Caithness. Dat geldt niet voor de kusten waar u de nodige kliffen kunt aanschouwen zoals bij Dunnet Head. In Thurso zelf kunt u het Caithness Horizons bezoeken. Dit museum verteld over de geschiedenis van deze regio en heeft ook een café en winkel. Ook redelijk in de buurt vindt u het Castle of Mey, dat bewoond werd door de oude koningin van het Verenigd Koninkrijk, dus de moeder van Koningin Elizabeth. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het imposante Dunrobin Castle en de ruige natuur van Kyle of Tongue, een bergachtige streek in het noordwesten.


Wandelen in Caithness

Als u noord Schotland bezoekt kunt u gaan wandelen in de bergachtige regionen in de westelijke helft maar ook hier in Caithness waar het land veel vlakker is kunt u de nodige wandelingen maken, zoals bijvoorbeeld naar Dunnet Head en Duncansby Head.

Routes rond Thurso en in Caithness


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Thurso

Enkele bestemmingen in de regio

Golspie Ullapool Inverness

Reis plannen naar Thurso

Er zijn verschillende manieren om naar Thurso te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 7,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Vlakbij Thurso in Scrabster vertrekt de veerboot naar Stromness op Orkney.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland