Het stadje Tewkesbury in Gloucestershire - Engeland

Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Tewkesbury Abbey in Gloucestershire, Cotswolds Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Broadway in de Cotswolds, Engeland Stanton in de Cotswolds, Engeland Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Ledbury in Herefordshire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTewkesbury in Gloucestershire, Engeland

Tewkesbury is een klein stadje in het graafschap Gloucestershire. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en ligt aan twee rivieren, namelijk de Severn en de Avon. Deze plaats ligt aan de rand van het mooie plattelandsgebied de Cotswolds en ook behoorlijk in de buurt van de Malvern Hills. Beide gebieden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste trekpleister van het stadje zelf is de mooie middeleeuwse Tewkesbury Abbey. Daarnaast kunt u hier ook het lokale museum en ook het John Moore Museum bezichtigen. Het tweede museum is gevestigd in mooie historische houten huizen naast de abdij. Bezienswaardigheden iets verder weg maar behoorlijk in de buurt zijn bijvoorbeeld Sudeley Castle en Croome Court. Daarnaast moet ook vermeld worden dat hier het natuurfenomeen de Severn Bore te zien is. Dat zijn vloedgolven die met kracht de steeds smaller wordende zeemond/rivier landinwaarts stromen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Tewkesbury.

Tewkesbury Medieval Festival

In deze plaats wordt elke zomer ook een middeleeuws festival georganiseerd, een groot en gratis evenement. Kijk hier voor meer info over het festival.

Meer info: Tewkesbury Medieval Festival


De locatie van Tewkesbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Ledbury Malvern

Reis plannen naar Tewkesbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tewkesbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Tewkesbury duurt daarna nog minimaal 3 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds