Het stadje Tewkesbury in Gloucestershire - Engeland

Tewkesbury in Gloucestershire, Cotswolds Boeken Tewkesbury Abbey in Gloucestershire, Cotswolds Cheltenham in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Broadway in de Cotswolds, Engeland Stanton in de Cotswolds, Engeland Malverns Hills in Worcestershire, Engeland Ledbury in Herefordshire, Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTewkesbury in Gloucestershire, Engeland

Tewkesbury is een klein stadje in het graafschap Gloucestershire. Het heeft ongeveer 10 duizend inwoners en ligt aan twee rivieren, namelijk de Severn en de Avon. Deze plaats ligt aan de rand van het mooie plattelandsgebied the Cotswolds en ook behoorlijk in de buurt van de Malvern Hills. Beide gebieden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. De grootste trekpleister van het stadje zelf is de mooie middeleeuwse Tewkesbury Abbey. Daarnaast kunt u hier ook het lokale museum en ook het John Moore Museum bezichtigen. Het tweede museum is gevestigd in mooie historische houten huizen naast de abdij. Bezienswaardigheden iets verder weg maar behoorlijk in de buurt zijn bijvoorbeeld Sudeley Castle en Croome Court. Daarnaast moet ook vermeld worden dat hier het natuurfenomeen de Severn Bore te zien is. Dat zijn vloedgolven die met kracht de steeds smaller wordende zeemond/rivier landinwaarts stromen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Tewkesbury.

Tewkesbury Medieval Festival

In deze plaats wordt elke zomer ook een middeleeuws festival georganiseerd, een groot en gratis evenement. Kijk hier voor meer info over het festival.

Meer info: Tewkesbury Medieval Festival


De locatie van Tewkesbury

Enkele bestemmingen in de buurt

Chipping Campden Ledbury Malvern

Mogelijkheden om naar Tewkesbury te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Tewkesbury te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Tewkesbury duurt daarna nog ongeveer 3,5 uur. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ook ongeveer 3,5 uur rijden. In deze plaats is geen treinstation aanwezig. Het dichtstbijzijnde station is 'Ashchurch for Tewkesbury' en dat ligt op ongeveer 3 kilometer afstand. Vanaf dat station kunt u per trein onder andere direct naar de steden Cheltenham, Gloucester, Bristol, Worcester en Birmingham.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ The Cotswolds
→ Hotels en vakantiehuizen in the Cotswolds