Stornoway op het eiland Lewis in Schotland

Stornoway op het eiland Lewis in Schotland Boeken Stornoway op het eiland Lewis in Schotland Lews Castle in Stornoway op het eiland Lewis, Schotland Het Black House op Lewis in Schotland De steencirkel van Calanais op Lewis in Schotland Witte stranden op het eiland Harris in Schotland Autorrijden op het eiland Harris in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Stornoway op Isle of Lewis in Schotland

Stornoway is een kuststadje op het eiland Lewis. Dit is met 9 duizend inwoners verreweg het grootste eiland van de Buiten-Hebriden in het verre noordwesten van Schotland. Het stadje ligt in de vlakkere noordelijke helft van het eiland, bergen kunt u in het zuiden vinden. Daar gaat Lewis over in het eiland Harris. In deze plaats staat ook een mooi gebouw, namelijk Lews Castle. Het kasteel en het park eromheen wordt gerestaureerd maar in de planning ligt dat het in de toekomst geopend zal worden voor bezoekers. Pal aan het kasteel kunt u wel het Museum Nan Eilean bezichten, waar u kunt leren over de geschiedenis van deze eilandengroep. Het museum was eerst gesitueerd in het dorp zelf maar dat is vrij recent verhuisd naar deze nieuwe locatie. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Stornoway.


Wandelen op Lewis

Er kan uiteraard gewandeld worden op het Isle of Lewis, zowel in het bergachtige zuiden, het vlakkere noorden als in de kustgebieden. Hieronder kunt u een behoorlijk aantal wandelroutes voor dit eiland vinden.

Meer info: Wandelroutes op Lewis


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Stornoway

Enkele bestemmingen in de buurt

Ullapool Inverness Uig

Reis plannen naar Stornoway

Er zijn verschillende manieren om naar Schotland te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6,5 uur rijden naar de haven van Ullapool waar de veerboot naar Stornoway vertrekt. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. De veerdienst Ullapool - Stornoway duurt 2 uur 45 minuten.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Outer Hebrides
→ Hotels en vakantiehuizen op de Outer Hebrides