Stornoway op het eiland Lewis in Schotland

Stornoway op het eiland Lewis in Schotland Boeken Stornoway op het eiland Lewis in Schotland Lews Castle in Stornoway op het eiland Lewis, Schotland Het Black House op Lewis in Schotland De steencirkel van Calanais op Lewis in Schotland Witte stranden op het eiland Harris in Schotland Autorrijden op het eiland Harris in Schotland Uig op het eiland Skye in Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet stadje Stornoway op Isle of Lewis in Schotland

Stornoway is een kuststadje op het eiland Lewis. Dit is met 9 duizend inwoners verreweg het grootste eiland van de Outer Hebrides in noordwest Schotland. Het stadje ligt in de vlakkere noordelijke helft van het eiland, bergen kunt u in het zuiden vinden. Daar gaat Lewis over in het eiland Harris. In deze plaats staat ook een mooi gebouw, namelijk Lews Castle. Het kasteel en het park eromheen wordt gerestaureerd maar in de planning ligt dat het in de toekomst geopend zal worden voor bezoekers. Pal aan het kasteel kunt u wel het Museum Nan Eilean bezichten, waar u kunt leren over de geschiedenis van deze eilandengroep. Het museum was eerst gesitueerd in het dorp zelf maar dat is vrij recent verhuisd naar deze nieuwe locatie. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Stornoway.

Wandelen op Lewis

Er kan uiteraard gewandeld worden op het Isle of Lewis, zowel in het bergachtige zuiden, het vlakkere noorden als in de kustgebieden. Hieronder kunt u een behoorlijk aantal wandelroutes voor dit eiland vinden.

Meer info: Wandelroutes op Lewis


De locatie van Stornoway

Enkele bestemmingen in de buurt

Ullapool Inverness Uig

Mogelijkheden om naar Stornoway reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Stornoway te reizen. U kunt vanzelfsprekend met auto + veerboot gaan. Eerst moet u natuurlijk in Schotland zien te komen. Voor de hand ligt dat u dan de veerboot van IJmuiden naar Newcastle neemt. Dat is een overtocht van 15,5 uur (nachtboot). U komt 's ochtends aan in de haven van North Shields. Daarna is het nog ongeveer 6 uur 15 minuten rijden naar de haven van Ullapool in noordwest Schotland. Als u in België woont is het ook mogelijk om in uw eigen land op de veerboot te stappen. In Zeebrugge vertrekt namelijk een boot naar Hull. Die vaart duurt 12 uur en vindt 's nachts plaats. Daarna is het nog ongeveer 8,5 uur rijden. Ook is er een veerdienst vanuit Rotterdam naar Hull, ook met een duur van 12 uur.

De veerdienst naar het eiland duurt overigens 2 uur 45 minuten. Kijk hier voor de overtocht van Ullapool naar Stornoway. Het mag dan voor de hand liggen dat u per auto deze kant op komt maar met het openbaar vervoer is ook mogelijk. In dat geval zou u eerst het vliegtuig kunnen pakken naar Inverness Airport, dan de bus nemen naar de stad Inverness (20 minuten), vervolgens de bus naar Ullapool (1 uur 20 minuten) en dan uiteraard nog de net genoemde veerdienst. Eenmaal op het eiland kunt u ook gebruik maken van de bus, bijvoorbeeld naar Port of Ness aan de noordkust en naar Tarbert op Harris. In die plaats vertrekt overigens de veerboot naar Uig op Skye.


Veerboot naar Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Outer Hebrides
→ Accommodatie op de Outer Hebrides