Steyning in de South Downs - West Sussex

Het stadje Steyning in West Sussex, Engeland Het dorp Bramber in West Sussex, Engeland Boeken Steyning Bowl in de South Downs Brighton in East Sussex Brighton Royal Pavilion in East Sussex Devil's Dyke in East Sussex Arundel Castle in West Sussex Lewes in East Sussex De tuin van Nymans in West Sussex

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenSteyning in West Sussex in zuid Engeland

Steying is een mooi historisch stadje in het graafschap West Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners, verschillende mooie historische gebouwen en een echte highstreet met winkeltjes. Het bevindt zich pal aan de rand van het mooie licht heuvelachtige landschap van het South Downs National Park waar u prima kunt wandelen. In het stadje kunt u het lokale museum bezichtigen en in het kleinere dorpje Bramber, dat haast direct aan Steyning grenst kunt u het fraaie houten St Mary's House en haar tuinen bezichtigen. Dit pand is overigens alleen tussen mei en september geopend en dan alleen op een paar dagen in de week. Bezienswaardigheden wat verder weg zijn bijvoorbeeld Arundel Castle, Parham House & Garden, de prehistorische overblijfselen van zowel de Chanctonbury Ring als de Cissbury Ring en ook de bekende badplaats Brighton. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Steyning/


Wandelen in Steyning

Het stadje ligt langs de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute (National Trail) die door het nationale park trekt. Zo kunt u bijvoorbeeld door de Steyning Bowl, de Devil's Dyke en Ditchling Beacon wandelen.

Meer info: South Downs Way


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Steyning

Enkele bestemmingen in de buurt

Brighton Lewes Arundel

Reis plannen naar Steyning

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Steyning te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Steyning duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire