Havenstad Southampton in Hampshire - Zuid Engeland

Southampton in Hampshire Boeken Bargate in Southampton, Hampshire New Forest National Park in Hampshire Pony's in het New Forest National Park, Hampshire Portsmouth in Hampshire Old Winchester Hill in de South Downs

Informatie, hotels en appartementenTudor House in Southampton, Engeland

Southampton is een havenstad in het graafschap Hampshire, zuid Engeland. Het heeft ongeveer 230 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Test, niet heel ver van zee. De stad geniet onder andere bekendheid omdat hier in de haven de Titanic in 1912 haar desastreuze reis begon. U kunt hier meer te weten over komen in het Sea City Museum. In Southampton is daarnaast meer te zien, zo vindt u er overblijfselen van de grote middeleeuwse stadsmuren waaronder het poortgebouw Bargate en mooie openbare parken. Er zijn uiteraard ook historische gebouwen en musea te bezoeken, namelijk het Medieval Merchant's House, het Tudor House, de Southampton City Art Gallery en het Solent Sky Museum.

Daarnaast ligt net ten westen van de stad het New Forest National Park waar u kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. Dat is een gebied dat niet alleen uit bos bestaat zoals de naam doet vermoeden maar ook uit open stukken land met heide en gras. De oorspronkelijke benaming 'forest' betekent namelijk niet 'bos' maar slaat op het officiële jachtterrein van de Engelse koning. U zult in het gebied ook veel loslopende pony's kunnen zien. Dat andere nationale park van het graafschap Hampshire is de South Downs en dat ligt ook niet al te ver weg. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Southampton.


De locatie van Southampton

Enkele bestemmingen in de buurt

Winchester Lyndhurst cowes

Reis plannen naar Southampton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Southampton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Southampton duurt daarna nog minimaal 3 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen en voor de hand ligt dan naar Southampton Airport want het is maar 10 minuten met de trein vanaf het centraal station. Eenmaal in het stadje kunt u met de trein ook naar andere plaatsen in de regio zoals Portsmouth, Salisbury, Bath, Winchester, Brockenhurst in het New Forest en Londen (stations Waterloo en Victoria). In de havenstad vertrekken overigens ook veerboten naar het eiland Wight.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire