Pickering en de NYM Railway in North Yorkshire

Het stadje Pickering in North Yorkshire, Engeland Pickering Castle in North Yorkshire Treinstation van Pickering in North Yorkshire, Engeland Boeken Thornton-le-Dale in North Yorkshire Hutton-le-Hole in North Yorkshire Blakey Ridge in het North York Moors National Park, Engeland Scarborough in North Yorkshire Yorkshire Wolds in Engeland Hovingham in North Yorkshire, Engeland Het dorp Helmsley in North Yorkshire, Engeland Castle Howard in Yorkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenStoomtrein van de North Yorkshire Moors Railway in Engeland

Pickering is een klein stadje in het graafschap North Yorkshire al heeft het de omvang van een groot dorp. Het heeft ongeveer 7 duizend inwoners en ligt aan de rand van het North York Moors National Park in noordoost Engeland. U kunt er genieten van de natuur van het nationale park met haar heuvels, bos en uiteraard prachtige uitgestrekte heidevelden. Die bloeien vanaf midden augustus. Ook de kust met haar hoge kliffen en pittoreske plaatsen is fraai. Daarnaast zijn er ook enkele attracties in het dorp zelf. Hier kunt u namelijke de mooie middeleeuwse ruïne van Pickering Castle en ook het Beck Isle Museum bezoeken. Dit is een openluchtmuseum waar u kunt zien hoe het leven was in het district Ryedale over de afgelopen 200 jaar. Op de foto's ziet u ook een paar fraaie dorpjes in de omgeving, te weten dorpje Thornton-le-Dale en Hutton-le-Hole.

Een andere populaire attractie is de North Yorkshire Moors Railway. Dit is een historische spoorlijn die dwars door het nationale park naar het historische stadje Whitby aan zee loopt. Als u iets met het gezin wilt doen dan kunt kunt u een bezoek brengen aan Flamingo Land dat hier redelijk in de buurt te vinden is. Dat is een attractie -en dierenpark en één van Engelands grootste bezoekersattracties. Voorbeelden van andere attracties in deze streken zijn Helmsley Castle, Rievaulx Abbey en de badplaats Scarborough. Wilt u in deze plaats overnachten? Kijk dan rechts bij de acommodaties in Pickering.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Pickering

Enkele bestemmingen in de buurt

Helmsley Scarborough Danby

Reis plannen naar Pickering

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Pickering te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een veerdienst van IJmuiden naar Newcastle. De daaropvolgende autorit duurt niet heel veel langer.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors