Penzance, Marazion en St Michael's Mount in Cornwall

Penzance in Cornwall Boeken St Michael's Mount in Cornwall St Michael's Mount in Zuidwest Engeland Mousehole in Cornwall St Ives in Cornwall Porthleven in Cornwall Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Levant Mine in Cornwall Botallack in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Isles of Scilly in Cornwall, Zuidwest Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

InformatieHet dorpje Mousehole vlakbij Penzance in Cornwall, Engeland

Penzance is een kuststadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft meer dan 20 duizend inwoners en is het eindpunt van de spoorlijn vanuit Londen naar het verre zuidwesten van het land. U kunt hier het Penlee House bezoeken, een museum en kunstgallerie. Ongeveer 8 kilomerer ten oosten van het stadje ligt het dorpje Marazion dat vooral bekend is als locatie van St Michael's Mount. Dit is een klein rotsachtig eilandje pal voor de kust waar u een kerk, kasteel en tuinen kunt bezoeken. Er varen bootjes naar het eilandje en bij eb kunt u er gewoon heen wandelen. Marazion heeft ongeveer 1500 inwoners en heeft ook een strand.

Een paar kilometer ten zuiden van Penzance vindt u het mooie vissersdorpje Mousehole waar u overigens ook wandelend kunt komen door het kustpad te volgen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt van beide plaatsen zijn de Trengwainton Garden, het historische Godolphin House en de Levant Mine, een overblijfsel van het industriële verleden van deze regio. Ook vindt u hier in de buurt prachtige kustlandschappen zoals op de schiereilandjes Penwith en the Lizard en bij Land's End. Bij Porthcurno bevindt zich het Minack Theatre, het direct aan de kust gesitueerde openluchttheater. In het omliggende gebied kunt u ook de nodige filmlocaties uit de tv-serie Poldark bezoeken.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi hotel aan zee tegenover St Michael's Mount in Marazion? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis in Penzance.

Mooie hotels met zeezicht in Zuidwest Engeland


Wandelen

Beiden plaatsen liggen aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kust van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er landinwaarts ook wandelingen mogelijk zoals bijvoorbeeld de St Michael's Way, een 20 kilometer lange pelgrimsroute tussen St Ives aan de noordkust en Marazion waar St Michael's Mount ligt. Hieronder vindt u ook een verslag langs misschien wel het ruigste kustgebied van Engeland. Dat is een lange route tussen Pendeen en St Ives, onder andere langs Gurnard's Head en Zennor Head.

Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)

Isles of Scilly

Vanaf Penzance vertrekt ook de veerboot naar St Mary's, het grootste eiland van de Isles of Scilly. Ook een dagbezoek behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Meer info: Isles of Scilly


De locatie van Penzance

Enkele bestemmingen in de buurt

St Ives Coverack Falmouth

Reis plannen naar Penzance

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Penzance te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Penzance duurt daarna nog minimaal 6,5 uur. Het stadje heeft een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein direct naar Londen (station Paddington). Voorbeelden van andere tussenliggende stations zijn Truro, St Austell, Plymouth en Exeter. Het mooie stadje St Ives ligt vlakbij maar daarvoor moet u in St Erth overstappen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall