Penzance, Marazion en St Michael's Mount in Cornwall

Penzance in Cornwall Boeken St Michael's Mount in Cornwall St Michael's Mount in Zuidwest Engeland Mousehole in Cornwall St Ives in Cornwall Porthleven in Cornwall Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Levant Mine in Cornwall Botallack in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Isles of Scilly in Cornwall, Zuidwest Engeland Rondreis door Devon in Zuidwest Engeland Rondreis per trein door Zuidwest Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet dorpje Mousehole vlakbij Penzance in Cornwall, Engeland

Penzance is een kuststadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft meer dan 20 duizend inwoners en is het eindpunt van de spoorlijn vanuit Londen naar het verre zuidwesten van het land. U kunt hier het Penlee House bezoeken, een museum en kunstgallerie. Ongeveer 8 kilomerer ten oosten van het stadje ligt het dorpje Marazion dat vooral bekend is als locatie van St Michael's Mount. Dit is een klein rotsachtig eilandje pal voor de kust waar u een kerk, kasteel en tuinen kunt bezoeken. Er varen bootjes naar het eilandje en bij eb kunt u er gewoon heen wandelen. Marazion heeft ongeveer 1500 inwoners en heeft ook een strand.

Een paar kilometer ten zuiden van Penzance vindt u het mooie vissersdorpje Mousehole waar u overigens ook wandelend kunt komen door het kustpad te volgen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt van beide plaatsen zijn de Trengwainton Garden, het historische Godolphin House en de Levant Mine, een overblijfsel van het industriële verleden van deze regio. Ook vindt u hier in de buurt prachtige kustlandschappen zoals op de schiereilandjes Penwith en the Lizard en bij Land's End. Bij Porthcurno bevindt zich het Minack Theatre, het direct aan de kust gesitueerde openluchttheater. In het omliggende gebied kunt u ook de nodige filmlocaties uit de tv-serie Poldark bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Penzance en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandWandelen langs het kustpad

Beiden plaatsen liggen aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kust van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er landinwaarts ook wandelingen mogelijk zoals bijvoorbeeld de St Michael's Way, een 20 kilometer lange pelgrimsroute tussen St Ives aan de noordkust en Marazion waar St Michael's Mount ligt. Hieronder vindt u ook een verslag langs misschien wel het ruigste kustgebied van Engeland. Dat is een lange route tussen Pendeen en St Ives, onder andere langs Gurnard's Head en Zennor Head.

Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)


Isles of Scilly

Vanaf Penzance vertrekt ook de veerboot naar St Mary's, het grootste eiland van de Isles of Scilly. Ook een dagbezoek behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Meer info: Isles of Scilly


De locatie van Penzance

Enkele bestemmingen in de buurt

St Ives Coverack Falmouth

Reis plannen naar Penzance

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Penzance te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Penzance duurt daarna nog minimaal 6,5 uur. Het stadje heeft een treinstation en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u met de trein direct naar Londen (station Paddington). Voorbeelden van andere tussenliggende stations zijn Truro, St Austell, Plymouth en Exeter. Het mooie stadje St Ives ligt vlakbij maar daarvoor moet u in St Erth overstappen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Godolphin Arms - Marazion

herberg kent

Overnachten in een mooi hotel?

De Godolphin Arms is een hotel aan de zuidkust van Cornwall en wel pal tegenover St Michael's Mount en bij het strand. Dat is de Engelse tegenhanger van het Franse Mont Saint Michel in Normandië. Dat is ook een getijdeneilandje met kasteel en tuinen. Het is één van de bekendste attracties van Cornwall en is bij eb te voet te bereiken. Bij vloed varen er bootjes op en neer. Het hotel heeft kamers met zeezicht. Is deze accommdodatie volgeboekt op deze data? Dan is het Mount Haven Hotel een andere goede optie. Ook die staat in Marzion.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 280 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en terras.

Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Devon en Cornwall