Maldon, Blackwater Estuary en Northey Island in Essex

Maldon in Essex, Engeland hotel boeken via GBL Hylands House in Essex, Engeland Paycocke's House in Essex Colchester Castle in Essex

Informatie en hotelsHet stadje Maldon in Essex, Engeland

Maldon is een klein stadje in het graafschap Essex, niet heel ver van Londen. Het zit vast aan het aangrenzende Heybridge. Het oude stadje is vooral bekend vanwege de zoutwinning. De reden waarom men juist hier zoutpannen geplaats heeft is vanwege de aanwezigheid van stille wateren in de hier aanwezige draslanden in combinatie met de weinige regenval. Dit is namelijk het droogste gebied van Groot-Brittannië. Daarnaast is dit ook de plaats van de Thames Barges. Dit zijn platte zeilboten die men in de 19e eeuw gebruikte om de Theems op te varen. U zult ze nog steeds zien liggen in Hythe Quay, het havengebied.

Maldon ligt ook aan de Blackwater Estuary en vlakbij het enige stukje (relatieve) wildernis in Essex. Pal voor de kust ligt namelijk Northey Island, een natuurgebied van de National Trust waar u bij eb naartoe kunt wandelen of bij vloed met de boot kunt komen. U vindt er rust, kunt er vogels kijken en daarnaast in herinnering houden dat dit het oudste gedocumenteerde slagveld in het land is, toen de Vikingen hier kwamen binnenvallen. Het stadje heeft ook nog een museum maar verder weg zijn meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het stijlvolle Hylands House in Chelmsford, Layer Marney Tower en de fraaie Hyde Hall Garden van de Royal Horticultural Society. De grote badplaats Southend-on-Sea ligt ook redelijk in de buurt.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Maldon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Maldon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen van Hoek van Holland naar Harwich te nemen. De autorit naar Maldon duurt daarna nog minimaal 50 minuten. Maar u kunt ook een veerdienst pakken in Duinkerke of Calais. Zeker als u uit België komt is dat misschien een aantrekkelijke optie, ook omdat de overtocht stukken korter is. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers