Lyndhurst in Hampshire - New Forest

New Forest National Park in Engeland

Informatie en hotelsNew Forest bij Lyndhurst in Engeland

Lyndhurst is een dorp en populaire bestemming in het New Forest National Park. Het heeft ongeveer 3 duizend inwoners, ligt in het graafschap Hampshire en bevindt zich centraal in het nationale park. Lyndhurst is ook de locatie van het New Forest Centre, het bezoekerscentrum en tevens museum van het nationale park. In het dorp kunt u ook meegaan met 'dakloze' bussen om het gebied te bekijken of gewoon om ergens te geraken, althans in de zomer. U kunt wandelen en fietsen in de natuur en er zijn in de omgeving ook een aantal bezienswaardigheden waaronder een dierenpark, een reptielenpark, de Furzey Gardens en in het dorpje Beaulieu een abdij, historisch huis en het National Motor Museum. De stad Southampton ligt ook slechts 20 kilometer van hier. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Lyndhurst.

Reisplan en openbaar vervoer

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Lyndhurst te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Goudhurst duurt daarna nog ongeveer 2 uur 45 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 3 uur rijden. Er is geen treinstation in het dorp zelf. De dichtstbijzijnde stations vindt u enkele kilometers verder weg in Brockenhurst en Ashurst New Forest. Vanaf dit spoor kunt u per trein onder andere naar Southampton, Londen en de badplaatsen Bournemouth en Weymouth in Dorset. Vanuit Lyndhurst kunt u wel direct met de bus reizen, bijvoorbeeld naar Brockenhurst, Ashurst, Lymington en Southampton.


Boot Duinkerken - Dover Boot Calais - Dover Eurotunnel Shuttle van Calais naar Folkestone

groen vlak Boot Hoek Holland - Harwich groen vlak

Foto's van omgeving rond Lyndhurst


New Forest in Hampshire, Engeland Beaulieu in New Forest, Engeland Buckler's Hard in New Forest, Engeland Bratley View vlakbij Lyndhurst, New Forest Southampton in Hampshire, Engeland Isle of Wight in zuid Engeland Salisbury in Wiltshire, Engeland

Enkele bestemmingen in de regio

Southampton Salisbury Bournemouth
Terug naar:

→ Alles over Zuid Engeland (centraal)
→ Hotels en vakantiehuizen in Dorset, New Forest en Isle of Wight
→ Bezienswaardigheden in New Forest en Isle of Wight