Vakantie in Lahinch - County Clare

Het kustdorp Lahinch in County Clare, Ierland Burren National Park in County Clare, Ierland Cliffs of Moher in County Clare, Ierland Boeken Het stadje Ennistymon in County Galway, Ierland Inishmore en de Aran Islands in Ierland Dunguaire Castle in Ierland Havenstad Galway in Ierland Knappogue Castle in County Clare, Ierland Bunratty Castle in County Clare, Ierland

Informatie, hotels en vakantiehuizenWandelaars bij de Cliffs of Moher in County Clare, Ierland

Lahinch is een heel klein stadje aan de kust van County Clare in West Ierland. Het heeft slechts een inwoner of 600 en ligt in de buurt van de natuur van het Burren National Park. Burren betekent zoiets als 'rotsachtige plek' en dat is het ook. U vindt er een landschap met grassoorten, bomen maar bovenal met zogenaamde 'naakte kalkhoudende rotsbodem'. Dit park grenst aan de kust en een eind verderop kunt u enkele van de meest imposante kliffen van Ierland bezichtigen, namelijk de Cliffs of Moher. Hier rechts ziet u er ook een afbeelding van. Aan deze kustlijn ligt ook het dorpje Doolin en daar kunt u op de boot stappen naar de Aran Islands. Dat zijn rotsachtige eilanden met kliffen en ook overblijfselen van prehistorische forten. Inishmore is het grootste eiland van de groep. De veerdienst vanuit Doolin is overigens seizoensgebonden. De overtocht van Rossaveal in County Galway vertrekt het hele jaar door.

Vlakbij Lahinch ligt overigens het marktstadje Ennistymon en een eind verder de grootste plaats in de regio, namelijk havenstad Galway. Historische bezienswaardigheden zijn er ook in de weide omtrek. Denk aan Dysert O’Dea Castle, Dunguaire Castle, Knappogue Castle & Gardens en wat verder weg Bunratty Castle & Folk Museum. De grootste plaats van het graafschap bevindt zich ook in de buurt en dat is Ennis. Daar zou u het Clare Museum en de Ennis Friary kunnen bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Lahinch.

De reis naar Lahinch

U kunt bijvoorbeeld wel met de trein naar het stadje Ennis maar dat geldt niet voor Lahinch. Een reis met de auto ligt daarom voor de hand. Er zijn verschillende overtochten mogelijk naar Ierland of zelfs Noord-Ierland als u zou willen. Daarvoor stapt u op in Engeland, Wales of Schotland. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?


De locatie van Lahinch

Enkele bestemmingen in de regio

Galway Adare Clifden
Terug naar:

→ Alles over Galway en Clare
→ Hotels en vakantiehuizen in Galway en Clare