Kirkby Lonsdale en Lune Valley in Cumbria

Het dorp Kirkby Lonsdale in Cumbria, Engeland hotel boeken via GBL Rivier de Lune in Lancashire, Engeland Ingleborough in de Yorkshire Dales Whernside in de Yorkshire Dales Settle in North Yorkshire Howgill Fells in Cumbria Hawes in het Yorkshire Dales National Park Arnside in Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet platteland rond Kirkby Lonsdale in Cumbria, Engeland


Kirkby Lonsdale is een historisch dorpje in het zuiden van het graafschap Cumbria, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 1700 inwoners en ligt aan de rivier de Lune. Dit is geen gebied met vele historische bezienswaardigheden maar als het gaat om prachtige natuurgebieden waar je prima kunt wandelen des te meer. Het ligt namelijk in de buurt van vier beschermde gebieden waarvan drie flink heuvelachtig zijn. Dit zijn de twee nationale parken het Lake District en de Yorkshire Dales, en het Forest of Bowland Area of Outstanding Natural Beauty. Dit laatste gebied bestaat overigens veelal uit heuvelachtige heidevelden. Daarnaast ligt Kirkby Lonsdale ook in de buurt van het natuurgebied Arnside & Silverdale dat ook grenst aan zee. Op ongeveer 10 kilometer van het dorp kunt u bijvoorbeeld de White Scar Cave bezichtigen en de watervallen van Ingleton zien. Dat is in het Yorkshire Dales National Park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kirkby Lonsdale.


Wandelen

Op enkele kilometers van het dorp liggen verschillende heuvelachtige natuurgebieden met vele wandelmogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld het Ingleton Waterfalls Trail volgen in de Yorkshire Dales maar bijvoorbeeld vanuit Kirkby Lonsdale zelf ook een vlakke wandeling volgen door de Lune Valley naar Lancaster.

Meer info: Wandeling door de Lune Valley | Ingleton Waterfalls Trail


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Kirkby Lonsdale

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Kirkby Lonsdale te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf laatst genoemde haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Cumbria en het Lake District
→ Hotels en vakantiehuizen in het Lake District en Cumbria
→ Accommodatie in Lancashire
© 2012-2020 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers