Vakantie in Killybegs - County Donegal

De baai van Killybegs in County Donegal, Ierland Slieve League Cliffs in County Donegal, Ierland Boeken Glencolmcille Folk Village in County Mayo, Ierland Donegal Castle in Noordwest Ierland Glenveagh National Park in County Donegal, Ierland Glenveagh Castle in County Donegal, Ierland Parke's Castle in County Leitrim, Ierland

Informatie, hotels en vakantiehuizenCottages in Killybegs, County Donegal

Killybegs is een klein stadje aan de flink geaccidenteerde kustlijn van County Donegal in het noordwesten van Ierland. Het heeft niet heel veel meer dan duizend inwoners maar is wel de grootste visserijhaven van Ierland. Het stadje is gesitueerd aan een niet al te grote beschutte baai met diep water waardoor dit ook een locatie is waar cruiseschepen aanmeren. In de regio zijn prachtige ruige kustgebieden met hoge kliffen te zien. Een zeer goed voorbeeld zijn de befaamde Slieve League Cliffs. Daar is ook een bezoekerscentrum voor ingericht, bij Teelin.

In de regio zijn ook historisch bezienswaardigheden zoals Donegal Castle, Parke's Castle net over de grens in County Leitrim en het Glencolmcille Folk Village dat overigens ook bekend staat als het Father McDyer's Folk Village Museum. Daar kunt u oude cottages met rieten dak bekijken waar u kunt zien hoe men leefde in de 18e, 19e en ook 20e eeuw. In Letterkenny - de grootste plaats van het graafschap - zijn ook een paar bezoekersattracties. Als u van natuur houdt dan kunt u het bergachtige Glenveagh National Park bezoeken waar tevens het gelijknamige kasteel te bezichtigen is. Er bestaat ook de mogelijkheid om in County Donegal boottochten te maken naar eilanden zoals Aranmore Island. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killybegs.

De reis naar Killybegs

U kunt niet per trein naar Killybegs reizen dus met de auto gaan is de voor de hand liggende optie. U zit hier in het noordwesten van het land en dus relatief dicht bij de grens met Noord-Ierland dus een overtocht naar één van de Noord-Ierse havens behoort ook tot de mogelijkheden. Die veerboten vertrekken in het zuidwesten van Schotland. Als u liever op de boot stapt in het zuidelijker gelegen Engeland of Wales dan arriveert u aan de oostkust van Ierland. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?


De locatie van Killybegs

Enkele bestemmingen in de weide regio

Londonderry groen vlak Westport
Terug naar:

→ Alles over Donegal en Leitrim
→ Hotels en vakantiehuizen in Donegal en Leitrim