Het eiland Man en Douglas in de Ierse Zee

Cronk Ny Areey Laa op het eiland Man hotel boeken via GBL Peel op het eiland Man Peel Castle op het eiland Man Port Erin op het eiland Man douglas op het eiland Man Laxey Wheel op het eiland Man

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCastletown op het eiland Man

Het Isle of Man is een groot eiland in de Ierse Zee. Het ligt temidden van Engeland, Schotland en Ierland. Het hoort in zekere zin tot het Verenigd Koninkrijk maar het heeft wel haar eigen bestuur. Er wonen ongeveer 85 duizend mensen waarbij de meeste wat grotere plaatsen aan zee te vinden zijn. Verreweg de grootste plaats is het havenstadje Douglas waar alle veerboten van het vasteland arriveren. Daar wonen ongeveer 27 duizend inwoners. De andere prominente stadjes en dorpen zijn Castletown, Port Errin, Peel en Ramsey. Het eiland Man is voor het grootste deel heuvelachtig, behalve dan het noordelijke uiteinde, dat is vrijwel vlak. Het meest heuvelachtig is het gebied tussen Douglas en Ramsey waar de enige echte berg gesitueerd. Dit is Snaefell waar u ook met een treintje naartoe kunt. De kustgebieden zijn ook veelal geaccidenteerd met mooie baaien en kliffen. Het zuidwestelijke kustgebied in de buurt van Niarbyl en Port Errin is een mooi voorbeeld. Daar ligt ook het kleine eilandje en natuurreservaat Calf of Man. De heuvel Cronk ny Arrey Laa (foto) bevindt zich ook in die streek op het eiland.

Naast de natuurlijke schoonheid van het eiland zijn er ook een aantal historische gebouwen en musea te bezichtigen. Zo kunt u in Castletown naar het Castle Rushen, het Old House of Keys, de Old Grammar School en het Nautical Museum. In Peel kunt u naar het House of Manannan en Peel Castle, en in Douglas naar het Manx Museum dat verteld over de geschiedenis van het eiland. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden zijn het Grove Museum of Victorian Life, het National Folk Museum, Rushen Abbey en het Laxey Wheel, het grootste nog werkende waterrad ter wereld. Ook dient vermeld te worden dat het Isle of Man bekend is van de TT motorraces die hier gehouden worden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen op Isle of Man.


Boot en openbaar vervoer

Er is een vliegveld aanwezig maar er zijn geen directe vluchten vanaf Schiphol. Als u met het vliegtuig wilt reizen dan zult u één keer moeten overstappen in Groot-Brittannië. Er zijn vier veerdiensten naar het eiland Man, allen naar Douglas. In Engeland kunt u in Liverpool en Heysham (Lancashire) op de veerboot stappen. Ook zijn er overtochten vanaf Dublin in Ierland en vanaf Belfast in Noord-Ierland. Op het eiland zelf rijden er bussen langs allerlei plaatsen en ook zijn er twee spoorlijnen. Dit zijn geen moderne treinstellen zoals je die op het vasteland ziet. De ene trein rijdt aan de oostkust tussen Douglas en Ramsey, en de andere rijdt vanuit Laxey naar de berg Snaefell. Die trein rijdt echter alleen op bepaalde data.

Veerboten naar Isle of Man - Manx Ferries


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Bestemmingen op het vasteland

Terug naar:

→ Lancashire & Isle of Man
→ Accommodatie in Lancashire
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers