Het eiland Man en Douglas in de Ierse Zee

Cronk Ny Areey Laa op het eiland Man Boeken Peel op het eiland Man Peel Castle op het eiland Man Port Erin op het eiland Man douglas op het eiland Man Laxey Wheel op het eiland Man

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCastletown op het eiland Man

Het Isle of Man is een groot eiland in de Ierse Zee. Het ligt temidden van Engeland, Schotland en Ierland. Het hoort in zekere zin tot het Verenigd Koninkrijk maar het heeft wel haar eigen bestuur. Er wonen ongeveer 85 duizend mensen waarbij de meeste wat grotere plaatsen aan zee te vinden zijn. Verreweg de grootste plaats is het havenstadje Douglas waar alle veerboten van het vasteland arriveren. Daar wonen ongeveer 27 duizend inwoners. De andere prominente stadjes en dorpen zijn Castletown, Port Errin, Peel en Ramsey. Het eiland Man is voor het grootste deel heuvelachtig, behalve dan het noordelijke uiteinde, dat is vrijwel vlak. Het meest heuvelachtig is het gebied tussen Douglas en Ramsey waar de enige echte berg gesitueerd. Dit is Snaefell waar u ook met een treintje naartoe kunt. De kustgebieden zijn ook veelal geaccidenteerd met mooie baaien en kliffen. Het zuidwestelijke kustgebied in de buurt van Niarbyl en Port Errin is een mooi voorbeeld. Daar ligt ook het kleine eilandje en natuurreservaat Calf of Man. De heuvel Cronk ny Arrey Laa (foto) bevindt zich ook in die streek op het eiland.

Naast de natuurlijke schoonheid van het eiland zijn er ook een aantal historische gebouwen en musea te bezichtigen. Zo kunt u in Castletown naar het Castle Rushen, het Old House of Keys, de Old Grammar School en het Nautical Museum. In Peel kunt u naar het House of Manannan en Peel Castle, en in Douglas naar het Manx Museum dat verteld over de geschiedenis van het eiland. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden zijn het Grove Museum of Victorian Life, het National Folk Museum, Rushen Abbey en het Laxey Wheel, het grootste nog werkende waterrad ter wereld. Ook dient vermeld te worden dat het Isle of Man bekend is van de TT motorraces die hier gehouden worden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen op Isle of Man.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Boot en openbaar vervoer

Er is een vliegveld aanwezig maar er zijn geen directe vluchten vanaf Schiphol. Als u met het vliegtuig wilt reizen dan zult u één keer moeten overstappen in Groot-Brittannië. Er zijn vier veerdiensten naar het eiland Man, allen naar Douglas. In Engeland kunt u in Liverpool en Heysham (Lancashire) op de veerboot stappen. Ook zijn er overtochten vanaf Dublin in Ierland en vanaf Belfast in Noord-Ierland. Op het eiland zelf rijden er bussen langs allerlei plaatsen en ook zijn er twee spoorlijnen. Dit zijn geen moderne treinstellen zoals je die op het vasteland ziet. De ene trein rijdt aan de oostkust tussen Douglas en Ramsey, en de andere rijdt vanuit Laxey naar de berg Snaefell. Die trein rijdt echter alleen op bepaalde data.

Veerboten naar Isle of Man - Manx Ferries


De locatie van Man

Bestemmingen op het vasteland

Liverpool Belfast Dublin
Terug naar:

→ Lancashire & Isle of Man
→ Accommodatie in Lancashire