Badplaats Hastings in East Sussex - Zuidoost Engeland

Badplaats Hastings in Zuid Engeland Het strand van Hastings in East Sussex Hastings Old Town in East Sussex East Hill Country Park in Hastings Boeken Rye in East Sussex De natuur van de High Weald in Kent Great Dixter House in Kent Bodiam Castle in de High Weald Herstmonceux Castle in East Sussex Battle of Hastings in 1066 Rondreis per trein door Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe oude stad van Hastings in Engeland

Hastings is één van de grotere badplaatsen in het graafschap East Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 90 duizend inwoners en heeft uiteraard een strand. De pier werd lang verwaarloosd en was deels door brand verwoest maar is weer hersteld. Sinds 2016 is deze weer open voor bezoekers en heeft zelfs een prijs gewonnen. Er zijn ook verschillende bezienswaardigheden zoals het museum en kunstgallerie, de overblijfselen van het middeleeuwse Hastings Castle dat boven op de klif staat en waar je tevens van mooie uitzichten kunt genieten. Daarnaast is er ook nog het Shipwreck Museum, het Fisherman's Museum en het Blue Reef Aquarium. Het oude stadsgedeelte vindt u in het oostelijke deel. In het oostelijke deel van het stadje staat East Hill, dat is bij het kasteel en daar bevindt zich ook het omliggende Hastings Country Park. Dat ligt vlakbij de hoge kliffen en is tevens een natuurreservaat.

Pal ten noorden van de badplaats ligt een groot landelijk gebied met ook de nodige kastelen, tuinen en wijnranken. Dit is de High Weald Area of Outstanding Natural Beauty. Voorbeelden van andere mooie locaties in de regio zijn het pittoreske stadje Rye en het beroemde slagveld van Hastings (1066) waar ook een abdij te bezoeken is. Dat is gesitueerd in het dorp Battle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hastings.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Hastings

Enkele bestemmingen in de buurt

Rye Battle Eastbourne

Reis plannen naar Hastings

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hastings te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Hastings duurt daarna nog minimaal 1,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Vanuit de badplaats kunt u ook met de trein reizen, bijvoorbeeld naar de badplaats Eastbourne, het pittoreske Rye, het historische Battle, Londen (Victoria Station) en Gatwick Airport.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire
→ Bezienswaardigheden in Sussex