De stad Guildford in Surrey - Zuid Engeland

Guildford in Surrey Boeken Newland's Corner in Surrey Polesden Lacey in Surrey Winkworth Arboretum in Surrey Shere in Surrey Chiddingfold in Surrey Haslemere in Surrey Leith Hill in Surrey

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMooie gebouwen in Guildford, Surrey

Guildford is een relatief kleine stad in het graafschap Surrey. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en ligt aan een mooi deel van de rivier de Wey. U vindt er ook Dapdune Warf, het bezoekerscentrum dat verteld over de manier waarop boten hier de rivier werden opgeholpen. Dat gebeurde door de Godalming Navigations. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het museum, de kathedraal en Guildford Castle (met tuin). Even buiten de stad zijn nog meer mooie bezienswaardigheden zoals de Shalford Mill en wat verder weg Hatchlands Park, Polesden Lacey en Winkworth Arboretum. Net ten zuiden van Guildford kunt u genieten van het mooie bosrijke, heuvelachtige en natuurlijke gebied genaamd de Surrey Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty. Een voorbeeld van een mooie locatie in de buurt van de stad het natuurreservaat Newlands Corner, ook een plek met fraaie uitzichten. In Surrey zijn ook mooie dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan Chiddingfold en Shere. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Guildford.

Wandelen vanuit Guildford

Deze plaats ligt aan de North Downs Way, de meerdaagse wandelroute door Surrey en Kent. Daarnaast kun je hier ook wandelen op mooie locatie in de omgeving van de stad zoals naar Newlands Corner waar u van mooie uitzichten kunt genieten of langs de river de Wey, bijvoorbeeld vanaf Dapdune Warf naar Cartbridge Warfe.

Meer info: North Downs Way | Dapdune Warfe - Cartbridge Warfe | Newlands Corner


De locatie van Guildford

Enkele bestemmingen in de buurt

shere Haslemere Chiddingfold

Mogelijkheden om naar Guildford te reizen

Er zijn meerdere mogelijkheden om vanuit Nederland en België in Guildford te komen. Voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig. U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Guildford duurt daarna ongeveer 1 uur en drie kwartier.

Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2 uur rijden. Maar u kunt ook het vliegtuig nemen. De meest voor de hand liggende optie is dan de vlucht naar Gatwick Airport. Vanaf die luchthaven kunt u namelijk direct met de trein naar Guildford, een rit van 40 minuten. Voorbeelden van andere treinbestemmingen vanuit de stad zijn Epsom, Haslemere, Godalming, havenstad Portsmouth en Londen (station Waterloo).


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire
→ Bezienswaardigheden in Surrey