De stad Guildford in Surrey - Zuid Engeland

Guildford in Surrey Boeken Newland's Corner in Surrey Polesden Lacey in Surrey Winkworth Arboretum in Surrey Shere in Surrey Chiddingfold in Surrey Haslemere in Surrey Leith Hill in Surrey

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMooie gebouwen in Guildford, Surrey

Guildford is een relatief kleine stad in het graafschap Surrey. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en ligt aan een mooi deel van de rivier de Wey. U vindt er ook Dapdune Warf, het bezoekerscentrum dat verteld over de manier waarop boten hier de rivier werden opgeholpen. Dat gebeurde door de Godalming Navigations. Andere bezienswaardigheden in de stad zijn het museum, de kathedraal en Guildford Castle (met tuin). Even buiten de stad zijn nog meer mooie bezienswaardigheden zoals de Shalford Mill en wat verder weg Hatchlands Park, Polesden Lacey en Winkworth Arboretum. Net ten zuiden van Guildford kunt u genieten van het mooie bosrijke, heuvelachtige en natuurlijke gebied genaamd de Surrey Hills, een Area of Outstanding Natural Beauty. Een voorbeeld van een mooie locatie in de buurt van de stad het natuurreservaat Newlands Corner, ook een plek met fraaie uitzichten. In Surrey zijn ook mooie dorpjes. Denk bijvoorbeeld aan Chiddingfold en Shere. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in Guildford.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Wandelen vanuit Guildford

Deze plaats ligt aan de North Downs Way, de meerdaagse wandelroute door Surrey en Kent. Daarnaast kun je hier ook wandelen op mooie locatie in de omgeving van de stad zoals naar Newlands Corner waar u van mooie uitzichten kunt genieten of langs de river de Wey, bijvoorbeeld vanaf Dapdune Warf naar Cartbridge Warfe.

Meer info: North Downs Way | Dapdune Warfe - Cartbridge Warfe | Newlands Corner


De locatie van Guildford

Enkele bestemmingen in de buurt

shere Haslemere Chiddingfold

Reis plannen naar Guildford

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Guildford te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Guildford duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. U kunt ook het vliegtuig nemen. De meest voor de hand liggende optie is dan de vlucht naar Gatwick Airport. Vanaf die luchthaven kunt u namelijk direct met de trein naar Guildford, een rit van 40 minuten. Voorbeelden van andere treinbestemmingen vanuit de stad zijn Epsom, Haslemere, Godalming, havenstad Portsmouth en Londen (station Waterloo).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Surrey & Berkshire
→ Accommodatie in Surrey & Berkshire