Roald Dahls's dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Little Missenden in Buckinghamshire Boeken Chilterns in Buckinghamshire Amersham in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Marlow in Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Aylesbury in Buckinghamshire Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Great Missenden is een fraai dorp in het graafschap Buckinghamshire en wordt omgeven door de Chiltern Hills. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en is vooral bekend omdat het lange tijd de woonplaats was van de inmiddels overleden schrijver Roald Dahl, vooral beroemd vanwege zijn kinderboeken als Mathilda, Sjakie en de Chocoladefabriek, en de GVR (Grote Vriendelijke Reus), recent nog verfilmd. Er is ook een museum aan gewijd al is dat voornamelijk geschikt voor kinderen. Het dorp komt vaak in lijstjes voor aangaande beste plaatsen om te leven en ook heeft het vaak haar opwachting gemaakt in Midsomer Murders, de ook in Nederland en België populaire tv-serie. In de omgeving rondom Great Missenden vindt u meer mooie dorpjes en stadjes als Little Missenden, The Lee, Chesham, Amersham, Bradenham en Turville. Naast de mooie natuur in dit gebied zijn er ook behoorlijk veel historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Hughenden Manor, het landgoed West Wycombe, Chenies Manor House & Garden en Waddesdon Manor.

Meer info: Het land van Midsomer Murders

Wandelen

Het dorp ligt in de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty waar u mooie routes kunt volgen over heuvels, door valleien en bossen, en langs mooie dorpjes. Volg paden in de buurt van Great Missenden zelf of ga bijvoorbeeld naar Coombe Hill of loop in de buurt van West Wycombe en Bradenham.

Meer info: Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Great Missenden

Enkele bestemmingen in de regio

Amersham Aylesbury Marlow

Mogelijkheden om naar Great Missenden te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Great Missenden te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit naar Great Missenden duurt daarna nog ongeveer 2 uur 15 minuten. Als u persé de veerboot in Nederland wilt nemen dan kunt u met de 6,5 uur durende overtocht van Hoek van Holland naar Harwich meegaan. Vanaf die haven is het ongeveer 2,5 uur rijden. Het dorp ligt in een landelijk natuurgebied maar het heeft ook nog een treinstation. Zo is er een directe verbinding met Londen, station Marylebone. Het andere eindpunt is de kleine stad Aylesbury en de kleine stadjes Amersham en Wendover liggen ook aan deze lijn. U kunt in Great Missenden ook gebruik maken van de bus, naar de stad High Wycombe maar bijvoorbeeld ook naar Chesham, Amersham en Aylesbury.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns
→ Bezienswaardigheden in de Chilterns