Roald Dahls's dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Little Missenden in Buckinghamshire Boeken Chilterns in Buckinghamshire Amersham in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Marlow in Buckinghamshire Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Aylesbury in Buckinghamshire Waddesdon Manor in Buckinghamshire, Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenHet dorpje Great Missenden in Buckinghamshire

Great Missenden is een fraai dorp in het graafschap Buckinghamshire en wordt omgeven door de Chiltern Hills. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en is vooral bekend omdat het lange tijd de woonplaats was van de inmiddels overleden schrijver Roald Dahl, vooral beroemd vanwege zijn kinderboeken als Mathilda, Sjakie en de Chocoladefabriek, en de GVR (Grote Vriendelijke Reus), recent nog verfilmd. Er is ook een museum aan gewijd al is dat voornamelijk geschikt voor kinderen. Het dorp komt vaak in lijstjes voor aangaande beste plaatsen om te leven en ook heeft het vaak haar opwachting gemaakt in Midsomer Murders, de ook in Nederland en België populaire tv-serie. In de omgeving rondom Great Missenden vindt u meer mooie dorpjes en stadjes als Little Missenden, The Lee, Chesham, Amersham, Bradenham en Turville. Naast de mooie natuur in dit gebied zijn er ook behoorlijk veel historische bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Hughenden Manor, het landgoed West Wycombe, Chenies Manor House & Garden en Waddesdon Manor.

Meer info: Het land van Midsomer Murders


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) veilig bij booking.com. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken heeft u niet alleen veel keus maar beloont u tevens (zonder extra kosten) automatisch de inzet die al jarenlang, dagelijks in deze website gestopt wordt. Het is de reden waarom deze uitgebreide site kan bestaan. Extra: als u wilt kunt u als beloning een eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een vakantieplan op maat.

Wandelen

Het dorp ligt in de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty waar u mooie routes kunt volgen over heuvels, door valleien en bossen, en langs mooie dorpjes. Volg paden in de buurt van Great Missenden zelf of ga bijvoorbeeld naar Coombe Hill of loop in de buurt van West Wycombe en Bradenham.

Meer info: Enkele routes in the Chilterns


De locatie van Great Missenden

Enkele bestemmingen in de regio

Amersham Aylesbury Marlow

Reis plannen naar Great Missenden

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Great Missenden te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Great Missenden duurt daarna nog minimaal 2 uur 15 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Het dorp ligt in een landelijk natuurgebied maar het heeft ook nog een treinstation. Zo is er een directe verbinding met Londen, station Marylebone. Het andere eindpunt is de kleine stad Aylesbury en de kleine stadjes Amersham en Wendover liggen ook aan deze lijn.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over de Chilterns
→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns