Gairloch en Loch Maree in Wester Ross - Schotland

Het kustdorp Gairloch in Wester Ross, Schotland Strand en dorp Gairloch in Noord Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Het dorp Poolewe in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland Inverewe Garden in de Highlands Loch Ewe in Wester Ross, Schotland hotel boeken via GBL De berg Beinn Eighe in de Hooglanden van Schotland Loch Torridon in Wester Ross, Schotland Het dorp Shieldaig in Wester Ross, Schotland Red Point Beach in Wester Ross, Schotland Corrieshalloch Gorge in Noord Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

InformatieLoch Maree in de hooglanden van Schotland

Gairloch is een kustdorpje in de Northwest Highlands van Schotland. Het heeft rond de 700 inwoners en ligt aan het gelijknamige zeemeer. Het bevindt zich in feite aan een vrij ruime baai dat voor een klein deel wordt afgesloten door het kleine Longa Island. U kunt al wandelend of met de auto de omgeving bezichtigen maar het is ook mogelijk om mee te gaan met op boottochten, bijvoorbeeld om walvissen te bekijken. Poolewe bevindt zich ongeveer 8 kilometer verder naar het noordoosten. Dit is een nog kleiner dorpje en ligt ook aan de kust, namelijk aan het zeemeer Loch Ewe. In deze plaats kunt u de mooie Inverewe Garden bezoeken.

Dit deel van het land behoort tot het beschermde gebied genaamd Wester Ross, een National Scenic Area. Het is zeer bergachtig al is dit kustgebied een stuk vlakker. Hier bevinden zich vele meren, de echte bergen liggen iets verder landinwaarts. Aan zee zijn hier en daar ook wilde stranden. Op één van de foto's ziet u een fraai strand bij Red Point en dat is redelijk in de buurt. Vlakbij Gairloch en Poolewe vindt u tevens het behoorlijk grote Loch Maree waar u natuurlijk kunt wandelen en waarvan de eilandjes samen met de berg Beinn Eighe een nationaal natuurreservaat behoren. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Gairloch en omgeving.


Wandelen bij Gairloch en Poolewe

In Wester Ross zijn de nodige mooie gebieden waar gewandeld kan worden waaronder de Torridon Mountains maar dichtbij beide plaatsen zijn ook enkele mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld langs Loch Maree, rond Loch Kernsary en naar de berg Beinn Airigh Charr.

Meer info: Routes rond Gairloch en Poolewe


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Gairloch

Er zijn verschillende manieren om naar Gairloch te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland
© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers