Gairloch en Loch Maree in Wester Ross - Schotland

Het kustdorp Gairloch in Wester Ross, Schotland Strand en dorp Gairloch in Noord Schotland Loch Maree in Wester Ross, Schotland Het dorp Poolewe in Wester Ross, Schotland Inverewe Garden in Schotland Inverewe Garden in de Highlands Loch Ewe in Wester Ross, Schotland Boeken De berg Beinn Eighe in de Hooglanden van Schotland Loch Torridon in Wester Ross, Schotland Het dorp Shieldaig in Wester Ross, Schotland Red Point Beach in Wester Ross, Schotland Corrieshalloch Gorge in Noord Schotland Ullapool in de Highlands van Schotland Rondreis door de Highlands, Skye en Loch Ness

InformatieLoch Maree in de hooglanden van Schotland

Gairloch is een kustdorpje in de Northwest Highlands van Schotland. Het heeft rond de 700 inwoners en ligt aan het gelijknamige zeemeer. Het bevindt zich in feite aan een vrij ruime baai dat voor een klein deel wordt afgesloten door het kleine Longa Island. U kunt al wandelend of met de auto de omgeving bezichtigen maar het is ook mogelijk om mee te gaan met op boottochten, bijvoorbeeld om walvissen te bekijken. Poolewe bevindt zich ongeveer 8 kilometer verder naar het noordoosten. Dit is een nog kleiner dorpje en ligt ook aan de kust, namelijk aan het zeemeer Loch Ewe. In deze plaats kunt u de mooie Inverewe Garden bezoeken.

Dit deel van het land behoort tot het beschermde gebied genaamd Wester Ross, een National Scenic Area. Het is zeer bergachtig al is dit kustgebied een stuk vlakker. Hier bevinden zich vele meren, de echte bergen liggen iets verder landinwaarts. Aan zee zijn hier en daar ook wilde stranden. Op één van de foto's ziet u een fraai strand bij Red Point en dat is redelijk in de buurt. Vlakbij Gairloch en Poolewe vindt u tevens het behoorlijk grote Loch Maree waar u natuurlijk kunt wandelen en waarvan de eilandjes samen met de berg Beinn Eighe een nationaal natuurreservaat behoren.


Hotels, b&b's en vakantiehuizen

Op zoek naar een mooi luxe hotel vlakbij Gairloch? Kijk dan ook eens bij het onderstaande overzicht. Daar staat een fraai hotel aan zee in het kleine Shieldaig. Als daar niets bij zit, zoek dan op deze pagina verder naar uw gewenste hotel, b&b of vakantiehuis.

Prachtige luxe hotels in Schotland


Wandelen bij Gairloch en Poolewe

In Wester Ross zijn de nodige mooie gebieden waar gewandeld kan worden waaronder de Torridon Mountains maar dichtbij beide plaatsen zijn ook enkele mooie wandelingen te maken zoals bijvoorbeeld langs Loch Maree, rond Loch Kernsary en naar de berg Beinn Airigh Charr.

Meer info: Routes rond Gairloch en Poolewe


De locatie van Gairloch

Enkele bestemmingen in de buurt

Ullapool Inverness Kyle of Lochalsh

Reis plannen naar Gairloch

Er zijn verschillende manieren om naar Gairloch te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 6,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Noord Schotland
→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Schotland