Het vissersdorpje Crail in East Neuk - Fife

Het dorp Crail in Fife, Schotland Het vissersdorpje Crail in East Neuk, Schotland De kust bij Crail in East Neuk, Schotland Cottage in Crail, Oost Schotland Boeken Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Het vissersdorp Pittenweem in Fife, Schotland Isle of May in de Firth of Forth, Schotland St Monans in Fife, Schotland Kellie Castle in Fife, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland St Andrews in Fife, Schotland Rondreis door Oost Schotland en de Cairngorms

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenMooie cottage in Fife, Schotland

Crail is een vissersdorpje in het raadsgebied Fife, oost Schotland. Het heeft ongeveer 1600 inwoners en ligt in de streek die bekend is onder de naam East Neuk. Dit betekent zoveel als 'oost hoek' en dit gebied is dan ook de oostelijke hoek van het raadsgebied. East Neuk is een gebied met leuke kleine vissersdorpje waar behalve dit dorpje bijvoorbeeld ook Anstruther, Pittenweem en St Monans onderdeel vanuit maken. Er zijn in de omgeving ook enkele bezienswaardigheden zoals het lokale museum dat vertelt over de kerk en het visserijverleden, de Crail Harbour Gallery & Tearoom, Kellie Castle, Cambo Garden, de Kingsbarns Distillery (whisky) en in Anstruther het Scottish Fisheries Museum. Vanuit dit dorp kunt u tevens mee gaan op een boottocht naar het kleine Isle of May. Het grotere St Andrews ligt hier overigens ook redelijk in de buurt. Daar vindt u bijvoorbeeld de beroemde golfbanen en de abdijruïne. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in Crail.


Wandelen in Crail

Het dorp ligt aan het Fife Coastal Path, dus u kunt hier langs de kust wandelen. Ook op andere plekken in East Neuk en andere delen van Fife kunt u routes volgen. Een groot deel van deze regio is relatief vlak, uitgezonderd de Lomond Hills wat verder naar het westen.

Meer info: Routes East Neuk en Lomond HillsBoeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Crail

Enkele bestemmingen in de regio

Anstruther St Andrews Perth

Reis plannen naar Crail

Er zijn verschillende manieren om naar Crail te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Fife en Perthshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Fife en Perth & Kinross