Vakantie in Clifden - County Galway

Het kuststadje Clifden in County Galway, Ierland Sky Road in Clifden, Ierland Connemara National Park in West Ierland Boeken Kylemore Abbey in County Galway, West Ierland Cong Abbey in County Galway, Ierland Havenstad Galway in Ierland De berg Croagh Patrick in Country Mayo, Ierland Westport House in Mayo, Ierland

Informatie, hotels en vakantiehuizenBergen en meren in Connemara, County Galway

Clifden is een klein stadje in het westen van Ierland. Het heeft ongeveer 2 duizend inwoners en behoort tot County Galway. De plaats wordt aangeduid als hoofdstad van Connemara, het dunbevolkte ruige gebied in het westen van het graafschap. Clifden is ook een plek waar je traditionele Ierse muziek zult kunnen beluisteren. In deze streken heeft de oorspronkelijk taal - het Gaelic - zich zeer goed kunnen handhaven. Het is zelfs de grootste Gaeltacht van het land. Dat is de benaming voor regio's waar de oorspronkelijke Ierse taal de hoofdtaal is. U kunt er uiteraard wel gewoon Engels spreken.

Het stadje ligt aan een zeer geaccidenteerde kustlijn met heuvelachtig terrein, allerlei inhammen, mini-eilandjes en kleine meertjes. Er is een speciale 11 kilometer lange route die u kunt rijden om de prachtige omgeving te bekijken. Dat is de befaamde Sky Road, één van 's lands mooiste. In dit gebied is het niet alleen het kustgebied dat in het oog springt maar ook de natuur van het bergachtige Connemara National Park. Hier treft u onder andere de Twelve Bens, een bergketen met 12 toppen die variëren in hoogte tussen 516 en 729 meter. In het park kunt u ook een bezoek brengen aan een fraaie historische attractie, namelijk het prachtig gesitueerde en vrij imposante Kylemore Abbey. In de weide omgeving is nog meer te zien. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de stad Galway en de grens oversteken van County Mayo om Clew Bay te aanschouwen en Westport House te bezichtigen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Clifden.

De reis naar Clifden

Er is wel een treinstation in Clifden maar dat wordt niet meer gebruikt. Verder dan de stad Galway rijdt de trein niet in dit graafschap. Met de auto het gebied verkennen is dus de logische optie. Er zijn verschillende overtochten mogelijk naar Ierland of zelfs Noord-Ierland als u zou willen. Daarvoor stapt u op in Engeland, Wales of Schotland. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?


De locatie van Clifden

Enkele bestemmingen in de regio

Galway Westport Lahinch
Terug naar:

→ Alles over Galway en Clare
→ Hotels en vakantiehuizen in Galway en Clare