De badplaats Bognor Regis in West Sussex - Zuid Engeland

Bognor Regis in West Sussex Boeken Arundel Castle in West Sussex Steyning in de South Downs Steyning Bowl in de South Downs Weald and Downland Living Museum in West Sussex West Dean Gardens in West Sussex Chichester Cathedral in West Sussex Chichester Harbour in West Sussex

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBognor Regis in West Susex, zuid Engeland

Bognor Regis is een kleinere badplaats aan de kust van West Sussex in het zuidoosten van Engeland. Het heeft ongeveer 25 duizend inwoners, uiteraard een strand en een kilometers lange promenade. Het stadje loopt overigens over in het kleinere Pagham waar ook een lagune met natuureservaat te bezoeken is. Bognor Regis heeft ook een pier maar die is niet meer echt in gebruik door stormschade. Men heeft tot doel te zorgen dat de constructie niet verder aftakelt en uiteindelijk om de pier weer in haar originele staat terug te brengen. Verder kunt u nog het lokale museum bezoeken, door één van de mooie openbare parken flaneren zoals het fraaie Hotham Park.

In het gebied zijn ook de nodige andere bezienswaardigheden in de vorm van historische locaties en tuinen. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Arundel Castle, Chichester Cathedral, het Fishbourne Roman Palace, het Weald & Downland Living Museum en de West Dean Gardens. Het badplaatsje ligt ook vlakbij het groene South Downs National Park met haar golvende heuvellandschappen en vlakbij de Chichester Harbour Area of Outstanding Natural Beauty. Vanuit de bebouwde zuidkust kunt u dus snel een rustiger landelijk gebied bereiken en ook mooie wandelingen maken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's, herbergen en vakantiehuizen in Bognor Regis en omgeving.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Bognor Regis

Enkele bestemmingen in de buurt

Chichester Harbour Arundel Steyning

Reis plannen naar Bognor Regis

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Bognor Regis te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Bognor Regis duurt daarna nog minimaal 3 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen want er zijn vluchten naar Gatwick Airport vanwaar u in ongeveer een uur en 10 minuten met de trein naar het badplaatsje kunt reizen. Eenmaal in de badplaats kunt u ook met de trein naar andere locaties, zoals Barnham, Arundel, Amberley, Horsham en ook Londen (Victoria Station).


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire