Arnside & Silverdale in Lancashire en Cumbria

Arnside in Cumbria hotel boeken via GBL Silverdale in Cumbria Leighton Moss in Arnside and Silverdale, Cumbria Grange-over-Sands in Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Lancaster in Lancashire Kirkby Lonsdale in Cumbria

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet platteland van Arnside and Silverdale in Cumbria, noord Engeland

Arnside is een klein dorpje aan de kust van het graafschap Cumbria, noordwest Engeland. Het ligt aan het estuarium van de rivier de Kent die uitmondt in de grote Morecambe Bay. Hier in de buurt vindt maandelijks ook een natuurfenomeen plaats, namelijk de Arnside Bore, een vloedgolf die vanuit zee de rivier komt opzetten. Het dorp is vooral een geschikte locatie voor mensen die van de natuur houden. Het ligt namelijk in een Area of Outstanding Natural Beauty genaamd Arnside & Silverdale dat deels in Cumbria en deels in Lancashire gesiteerd is. Het dorpje Silverdale ligt ook aan zee en hoort bij Lancashire. In de buurt kunt u overigens ook de historische Leighton Hall en de Lakeland Wildlife Oasis bezoeken, een kleine dierentuin.

Het natuurgebied bestaat uit een kustgebied met enkele lagere kliffen, kwelders en landinwaarts ook weiden, bossen en lagere heuvels. U vindt er ook de aparte natuurreservaten Gait Barrows en Leighton Moss. Aan de andere kant van de rivier en baai vindt u overigens het prachtige bergachtige Lake District National Park, een veel groter natuurlijk gebied. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Arnside en omgeving.


Wandelen in Arnside & Silverdale

U kunt vanzelfsprekend gaan wandelen in de natuur van deze streek, bijvoorbeeld naar Arnside Knott, langs de kust en naar Leighton Moss:

Meer info: Routes in Arnside & Silverdale | Wandeling Arnside Knott, kust en Leighton Moss


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Arnside

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Arnside te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf laatst genoemde haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Het dorp heeft overigens een treinstation en vanaf hier kunt u twee kanten op, bijvoorbeeld naar Silverdale, Carnforth en Lancaster in het zuiden en naar Grange-over-Sands, Ulverston en Barrow-in-Furness in het westen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Cumbria en het Lake District
→ Accommodatie in Cumbria en het Lake District
© 2012-2020 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers