Het dorpje Alfriston in East Sussex - Zuidoost Engeland

Het dorpje Alfriston in East Sussex, Engeland Seven Sisters in de South Downs Seven Sisters in East Sussex, Engeland Cuckmere Valley in East Sussex Boeken Litlington White Horse in East Sussex Beachy Head in East Sussex De South Downs in East Sussex Het South Downs National Park in Zuid Engeland Eastbourne in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex Lewes in East Sussex Rondreis door Kent en Sussex in Zuidoost Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kust bij Alfriston in East Sussex, Engeland

Alfriston is een klein dorpje in het graafschap East Sussex. Het heeft ongeveer 800 inwoners en ligt in het South Downs National Park. Het spreekt vooral aan omdat het in een mooi wandelgebied gesitueerd is. Deze plaats ligt namelijk langs de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute door het nationale park. In de buurt van het dorp vindt u het mooie gebied genaamd het Seven Sisters Country Park dat een bezoekerscentrum heeft en waar u bijvoorbeeld langs de rivier de Cuckmere en langs de prachtige witte kliffen kunt wandelen. Er loopt een kilometers lang wandelpad langs deze krijtrotsen. Er is overigens ook nog een historische bezienswaardigheid, namelijk het Alfriston Clergy House, een laat middeleeuws huisje. Ongeveer 2 kilometer verder noordwaarts (in Berwick) kunt u ook nog een bezoek brengen aan Drusillas Park, een kleine dierentuin. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Alfriston.

Wandelen vanuit Alfriston

Deze plaats ligt dus langs de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige nationale park. Vanaf hier kunt u richting zee wandelen en de route volgen langs de witte kliffen van de Seven Sisters, Birling Gap en Beachy Head. Maar er zijn meer wandelpaden, bijvoorbeeld weer naar Eastbourne maar dan door het binnenland, of naar Berwick en Wilmington:


Meer info: South Downs Way | Naar Eastbourne via Seven Sisters | Birling Gap & Seven Sisters


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland
De locatie van Alfriston

Enkele bestemmingen in de buurt

Eastbourne Lewes Brighton

Reis plannen naar Alfriston

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Alfriston te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Alfriston duurt daarna nog ongeveer 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het dorp heeft zelf geen treinstation maar er rijden wel bussen, bijvoorbeeld naar Eastbourne, Polegate, Wilmington en Berwick. Berwick ligt op enkele kilometers en daar vindt u het dichtstbijzijnde treinstation. Vanaf daar kunt u met de trein twee kanten op, bijvoorbeeld naar Eastbourne in het oosten en naar Lewes en Brighton in het westen.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over Zuidoost Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Kent, Sussex en Hampshire