Dag 4: Lynton en Lynmouth - vrijdag 5 mei

Zicht vanaf Lynton op Lynmouth van Devon Lynmouth aan de kust van Exmoor in Devon Winkelstraat in Lynmouth, Devon De Cliff Railway van Lynton naar Lynmouth, Devon Restaurant in Lynton, Devon

Verslag van de dag

Het dorp Lynton in Noord Devon

Ik vertrok deze dag vanuit Torquay, mijn verblijfplaats tijdens de eerste drie nachten. Met het openbaar vervoer naar Lynton aan de noordkust van Devon reizen is niet de snelste optie maar het kan wel degelijk. Eerst neem je de trein naar Exeter St Davids en stap je daar over op de trein naar Barnstaple. Vervolgens loop je van het treinstation naar het busstation (10 minuten) en neem je de bus naar Lynton. Er is overigens meer dan genoeg overstaptijd in Barnstaple. In totaal deed ik er 3,5 a 4 uur over. Met de auto ben je er twee keer zo snel.

Aangezien ik wat later in het dorp zou zijn en eerst nog moest inchecken in het hotel had ik geen wandelroute gepland. Dat is namelijk een hele goede reden om hier te komen. Je kunt er uitstekend wandelen, zowel langs het kustpad als door de bossen en landelijke gebieden landinwaarts. Ik ben toen maar de boel een beetje gaan verkennen. Lynton bevindt zich boven op de hoge kliffen hier aan de prachtige groene kust van het Exmoor National Park. Als je naar benenden wandelt, rijdt of reist met de Cliff Railway kom je in Lynmouth terecht en dat bevindt zich direct aan zee. In recente tijden is hier ook een grote overstroming geweest maar het ziet er allemaal prima uit. Het is een populaire locatie(s) hier in het noorden van Devon. In beide dorpen kun je terecht in de nodige pubs, restaurants, tearooms en koffiehuizen. Hotels en b&b's zijn ook volop aanwezig. Als je wilt kun je ook meegaan op een boottocht en het kustgebied van de andere kant bekijken.


Geïnspireerd? Boek zelf (in Lynton) of vraag een plan op maat


Hotel Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Torquay Dartmouth Babbacombe

Lynmouth Parracombe Lynton

Exeter Looe Polperro

Penwith St Michael Newquay

groen vlak Carnewas groen vlak


→ Terug naar overzicht Reisverslag Devon en Cornwall