Dag 4: Lynton en Lynmouth - vrijdag 5 mei

Aan zee in Lynmouth, Exmoor National Park

Verslag van de dag

Het dorp Lynton in Noord Devon

Ik vertrok deze dag vanuit Torquay, mijn verblijfplaats tijdens de eerste drie nachten. Met het openbaar vervoer naar Lynton aan de noordkust van Devon reizen is niet de snelste optie maar het kan wel degelijk. Eerst neem je de trein naar Exeter St Davids en stap je daar over op de trein naar Barnstaple. Vervolgens loop je van het treinstation naar het busstation (10 minuten) en neem je de bus naar Lynton. Er is overigens meer dan genoeg overstaptijd in Barnstaple. In totaal deed ik er 3,5 a 4 uur over. Met de auto ben je er twee keer zo snel.

Aangezien ik wat later in het dorp zou zijn en eerst nog moest inchecken in het hotel had ik geen wandelroute gepland. Dat is namelijk een hele goede reden om hier te komen. Je kunt er uitstekend wandelen, zowel langs het kustpad als door de bossen en landelijke gebieden landinwaarts. Ik ben toen maar de boel een beetje gaan verkennen. Lynton bevindt zich boven op de hoge kliffen hier aan de prachtige groene kust van het Exmoor National Park. Als je naar benenden wandelt, rijdt of reist met de Cliff Railway kom je in Lynmouth terecht en dat bevindt zich direct aan zee. In recente tijden is hier ook een grote overstroming geweest maar het ziet er allemaal prima uit. Het is een populaire locatie(s) hier in het noorden van Devon. In beide dorpen kun je terecht in de nodige pubs, restaurants, tearooms en koffiehuizen. Hotels en b&b's zijn ook volop aanwezig. Als je wilt kun je ook meegaan op een boottocht en het kustgebied van de andere kant bekijken.

Rockvale - Lynton

herberg kent

Lynton is één van de meest populaire uitvalsbases van het Exmoor National Park hier aan de noordkust van Devon. Een gebied met enkele van 's lands hoogste kliffen en prachtige natuur en wandelmogelijkheden in de directe omgeving. Het dorp heeft veel eet -en drinkgelegenheden net als het beneden (onder de kliffen) gesitueerde Lynmouth. Rockvale is echt een prima (kleiner) hotel, mooi gestoffeerd en een uitstekend ontbijt. Het heeft een uitgebreid menu. De locatie is ook perfect. Het staat namelijk in het centrum van het dorp maar wel tegen de heuvel op waardoor er een heel mooi uitzicht is. Prijs-kwaliteitsverhouding is dik in orde.

Volgeboekt? Kijk hier voor meer hotels, b&b's en vakantiehuizen in Lynton en Lynmouth

Foto's van deze dag + kaartLynton in Engeland Town Hall in Lynton, Devon Lynton in Engeland Foreland Point in Exmoor, Engeland Cliff Railway in Lynton, Engeland Rising Sun Hotel in Lynmouth, Engeland Pub in Lynmouth, Engeland Winkels in Lynmouth, Engeland Village Inn in Lynmouth, Engeland

Reisverslagen per dag

Torquay Dartmouth Babbacombe

Lynmouth Parracombe Lynton

Exeter Looe Polperro

Penwith St Michael Newquay

groen vlak Carnewas groen vlak


→ Terug naar overzicht Reisverslag Devon en Cornwall