New Forest National Park in Hampshire - Zuid Engeland

Heidevelden in het New Forest National Park

Informatie, hotels en vakantiehuizenCottage in het New Forest National Park, Engeland

Het New Forest National Park is een gebied in zuid Engeland dat voornamelijk in het graafschap Hampshire is gesitueerd. Dit gebied was heel vroeger één van de officiële jachtgronden van de koning. Het gebied bestaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen uit bos maar meer uit bosweiden, een mengeling van bos en open landschappen waaronder veel heidevelden. Bekende dieren in dit gebied zijn ezels en pony's. De pony is hier geen wild dier maar kan in grote delen van het nationale park wel vrij rondlopen.

In het zuiden grenst het New Forest National Park ook aan zee. Daar ligt de Solent, de zeestraat die gedeeld wordt met het eiland Wight. Deze staat ook in verbinding met de rivier de Beaulieu die vanuit het nationale park zeewaarts stroomt. Aan zee kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken in het Lepe Country Park. Daar in de buurt kunt u ook een bezoek brengen aan de fraaie Exbury Gardena en het historische dorpje Buckler's Hard. Het landschap is verder niet heuvelachtig maar ook niet echt vlak.

Het nationale park is vanzelfsprekend dunbevolkt. Hier vindt u plaatsen als Lyndhurst, Brockenhurst, Beaulieu en aan de rand de kustplaats Lymington. De stad Southampton ligt ook behoorlijk dichtbij.

Bezoekerscentrum

Het nationale park heeft één officieel bezoekerscentrum en dat staat in het dorp Lyndhurst. Dit is het New Forest Centre informatie over bezienswaardigheden en natuur te verkrijgen is maar waar ook tentoonstellingen te zien zijn van het gebied.

Wat is er nog meer te zien in dit deel van zuid Engeland?

Specifieke bestemmingen

Southampton groen vlak Lyndhurst

De reis naar het New Forest

Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Nederland en België naar het New Forest National Park te reizen. Uiteraard kunt u met de auto op pad gaan. In het noorden van Frankrijk, vlakbij de Belgische grens, zijn er drie manieren om het Kanaal over te steken. Bij alle drie kunt u de auto, camper of ander gemotoriseerd vervoer meenemen. De snelste is de Eurotunnel Shuttle waarbij u zittend in de auto op een trein door de kanaaltunnel reist. Slechts een rit van 35 minuten van Calais naar Folkestone maar wel redelijk prijzig.

U kunt ook gebruik maken van de veerboot, namelijk vanuit Duinkerken en ook weer Calais. De overtochten duren respectievelijk 2 en 1,5 uur en zijn minder duur. De autorit daarna duurt nog ongeveer 3 uur. Mocht u persé de veerboot in Nederland willen nemen dan kan dat ook. De overtocht van Hoek van Holland naar Harwich duurt 6,5 uur en de autorit naar het nationale park iets langer dan 3 uur.

Als u van plan bent om bijvoorbeeld in Southampton (aan de rand van het park) te verblijven dan kunt u ook met het vliegtuig gaan. U kunt namelijk rechtstreeks in 10 minuten met de trein vanaf Southampton Airport naar het centrum van de stad reizen. Ook kunt u snel met de trein naar een paar locaties in het New Forest zelf zoals het dorp Brockenhurst (rechtstreeks) en het havenstadje Lymington (1 keer overstappen). Dat zijn versplaatsingen van respectievelijk 23 en 40 minuten.


Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland


legenda van kaart Terug naar:

→ Nationale Parken