New Forest National Park in Hampshire - Zuid Engeland

De natuur van het New Forest In Engeland Pony's in het New Forest National Park, Hampshire Het dorp Beaulieu in New Forest National Park, Hampshire Het dorpje Buckler's Hard in New Forest National Park, Hampshire Het Lepe Country Park in New Forest National Park, Hampshire Bargate in Southampton, Hampshire De havenstad Portsmouth in Hampshire, Engeland De natuur van Chichester Harbour in Hampshire, Engeland

Bos, heidevelden en loslopende pony's

Het New Forest National Park is een gebied in zuid Engeland dat voornamelijk in het graafschap Hampshire is gesitueerd. Dit gebied was heel vroeger één van de officiële jachtgronden van de koning. Het gebied bestaat niet zoals de naam doet vermoeden alleen uit bos maar meer uit bosweiden, een mengeling van bos en open landschappen waaronder veel heidevelden die in de loop van de zomer in bloei raken. Bekende dieren in dit gebied zijn ezels en pony's. De pony is hier geen wild dier maar kan in grote delen van het nationale park wel vrij rondlopen. In het zuiden grenst het New Forest National Park ook aan zee. Daar ligt de Solent, de zeestraat die gedeeld wordt met het eiland Wight. Deze staat ook in verbinding met de rivier de Beaulieu die vanuit het nationale park zeewaarts stroomt. Aan zee kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken in het Lepe Country Park. Daar in de buurt kunt u ook een bezoek brengen aan de fraaie Exbury Gardens en het historische dorpje Buckler's Hard.

Het landschap is verder niet heuvelachtig maar ook niet echt vlak. Het nationale park is vanzelfsprekend relatief dunbevolkt. Hier vindt u plaatsen als Lyndhurst, Brockenhurst, Beaulieu en aan de rand de kustplaats Lymington. Daar vertrekt tevens een veerboot naar Yarmouth op het eiland Wight. Het nationale park heeft één officieel bezoekerscentrum en dat staat in het dorp Lyndhurst. Dit is het New Forest Centre informatie over bezienswaardigheden en natuur te verkrijgen is maar waar ook tentoonstellingen te zien zijn van het gebied.

Chichester Harbour en de havensteden van Hampshire

In grote graafschap Hampshire is nog veel meer te zien. Zo is er het South Downs National Park en ook twee havensteden, namelijk Southampton en Portsmouth waar u de uitgebreide Historic Dockyard kunt bezoeken. Ook in Southampton treft u historische gebouwen en museum. Aan zee, vlakbij Portsmouth en het badplaatsje Bognor Regis ligt overigens nog een beschermd natuurlijk gebied maar alleen van veel kleiner formaat. Dit is de Chichester Harbour Area of Outstanding Natural Beauty, een natuurlijke haven met kwelders, kreken, duinen, stranden en enkele dorpen. Dit is het minst bebouwde stukje Zuid Engeland en het heeft enkele kleine dorpen als Bosham en Birdham. Het kathedraalstadje Chichester ligt er logischerwijs ook vlakbij. Op de pagina's hieronder kunt u een uitgebreide interactieve kaarten bekijken met daarop allerlei bezienswaardigheden in het New Forest en aangrenzend gebied.

Bezienswaardigheden in Sussex en Hampshire + kaart

Bezienswaardigheden in New Forest & Isle of Wight + kaart

Plaatsen om te gaan kijken en/of overnachten

Lyndhurst Southampton Portsmouth

groen vlak Chichester Harbour groen vlak

Kaart van New Forest, Chichester Harbour en omgeving

Kaart van het New Forest National Park en Chichester Harbour in Engeland

Kijk dus op deze pagina's voor interactieve kaarten met aanklikbare icoontjes:

Bezienswaardigheden in Sussex en Hampshire + kaart

Bezienswaardigheden in New Forest & Isle of Wight + kaart


Naar het overzicht:

→ Nationale Parken