Prachtige kasteelhotels in Engeland en Schotland

Hever Castle in Kent South Downs National Park in Engeland Dartmoor National Park in Engeland Lake District National Park in Engeland Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Loch Tummel in Perth and Kinross, Schotland De berg Ben Nevis in Schotland Boeken

Te beginnen

Op de volgende tabbladen vindt u luxe 6 kasteelhotels waarvan 4 in Engeland en 2 in Schotland. U kunt overnachten in een echte kasteelkamer, soms is er alleen een mogelijkheid om te verblijven in een vleugel en ook zou u in twee gevallen kunnen verblijven in een vakantiehuis op het landgoed. Als één van de accommodaties is volgeboekt, de prijs u te hoog is of als u gewoon wat anders zoekt in deze regio, kijk en zoek dan vooral verder op de onderstaande pagina. Daar kunt u voor elke Britse streek specifiek op zoek naar een prima hotel, b&b of ander type verblijfplaats. In het geval u een rondreis wilt maken kunt u ook (zonder extra kosten) een plan op maat krijgen. Dat is inclusief accommodaties, reisinfo en meer informatie over de bestemmingen:


Hotel in Schotland Cottage in Engeland


U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in Engeland

Genius korting bij booking.com

Als u regelmatig bij booking.com boekt dan heeft u mogelijk recht op de zogenaamde 'genius' korting. Genius is het loyaliteitsprogramma van booking.com. Na meerdere keren geboekt (en verbleven) te hebben krijgt u vanzelf een melding als u eventueel recht hebt op korting (meestal alleen voor specifieke hotels). Deze korting is automatisch gekoppeld aan uw account dus als die korting voor u van kracht is dan kunt u daar ook via Groot-Brittannië Liefhebbers gebruik van maken en tevens sparen voor een volgende keer.

Hever Castle - Hever (Kent)

herberg kent

Hever Castle is een prachtig oud kasteel in het noorden van het graafschap Kent, zuidoost Engeland. Het is een bezoekersattractie dus u kunt niet in het hoofdgebouw zelf verblijven maar wel in de Astor vleugel of de Anne Boleyn vleugel. Dit is een 5 sterren bed and breakfast. U zit hier in de landelijke natuur van de High Weald en in de buurt van andere mooie kastelen, landgoederen, tuinen en ook redelijk vlakbij het mooie stadje Royal Tunbridge Wells. Een verblijf in deze B&B geeft u ook weer gratis toegang tot het kasteel en de tuinen. Er is geen restaurant aanwezig.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 140 euro per nacht.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, tennis en golven.


Meer info over en hotels in: Kent en Sussex

Amberley Castle - Amberley (West Sussex)

herberg kent

Amberley Castle Hotel is een prachtig hotel in West Sussex, middenin het South Downs National Park. Deze accommodatie heeft 4 sterren, een eigen golfbaan en bevindt zich binnen de oude kasteelmuren in het gelijknamige dorpje. In Amberley treft u een openluchtmuseum en in de buurt nog meer bezoekersattracties als Bignor Roman Villa, Parham House & Garden, het Weald and Downland Living Museum en het fraaie Arundel Castle. De kust is ook niet ver weg.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 470 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, tuin, tennisbaan en golfbaan.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, tennis en golven.


Meer info over en hotels in: Kent en Sussex

Bovey Castle - North Bovey (Devon)

herberg kent

Bovey Castle is een 5 sterren hotel in het dorpje North Bovey waarbij u zowel in het kasteel kunt overnachten als in luxe lodges (vakantiehuizen) op dit prachtige landgoed binnen de ruige natuur van het Dartmoor National Park. Dit landschap is gesitueerd in het binnenland van het graafschap Devon in zuidwest Engeland. Het heeft heuvels, heidevelden, wat bos en zeer karakeristiek zijn de rotsen (tors) en de loslopende pony's. Vlakbij het dorpje North Bovey heb je ook het Miniature Pony Centre, andere mooie dorpjes als Chagford en Moretonhampstead en Castle Drogo, een kasteel van de National Trust.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 230 euro per nacht.

Prijs per Castle Lodge (max 6 personen): vanaf ongeveer 650 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, spa, zwembad, tennisbaan en golfbaan.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, tennis, paardrijden, boogschieten en golven.


Meer info over en hotels in: Dartmoor National Park

Appleby Castle - Appleby-in-Westmorland (Cumbria)

herberg kent

Appleby Castle is een prachtig hotel in het graafschap Cumbria, Noordwest Engeland. Het staat in het dorpje Appleby-in-Westmorland en is gesitueerd in de Eden Valley. Het wordt direct omringd door drie grote heuvelachtige natuurgebieden, namelijk de North Pennines en twee nationale parken, te weten het Lake District en de Yorkshire Dales. Het dorp heeft ook een treinstation aan de mooiste spoorlijn van Engeland. Dat is de lijn van Settle naar Carlisle en die trein rijdt door de Eden Valley en het Yorkshire Dales National Park. U kunt een kamer boeken in het kasteel maar ook een huisje voor 4 personen op het terrein.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 300 euro per nacht.

Prijs per vakantiehuis: vanaf ongeveer 500 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant en tuin.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, paardrijden en golven.


Meer info over en hotels in: Cumbria en het Lake District

Fonab Castle - Pitlochry (Perth & Kinross)

herberg kent

Het Fonab Castle Hotel staat in het dorp Pitlochry, een bekende vakantiebestemming om dit natuurlijke deel van Perth & Kinross te verkennen. Zo vindt u hier in de buurt het Tay Forest Park, Loch Tummel en ook het ruige Cairngorms National Park. In het dorp zelf staat een whiskystokerij, een zalmladder en een klein aantal kilometers verderop bijvoorbeeld ook Blair Castle. U verblijft hier in een 5 sterren hotel waarbij u de keus heeft tussen een kasteelkamer of een kamer in een lodge naast het kasteel.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 340 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras, zwembad en wellnesscentrum.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen en golven.


Meer info over en hotels in: Pitlochry

Inverlochy Castle - Torlundy (Highland)

herberg kent

Inverlochy Castle stamt uit de 19e eeuw en is prachtig gesitueerd in de Hooglanden van Schotland, vlakbij het kleine stadje Fort William en de berg Ben Nevis. Het is nu een luxe 5 sterren kasteelhotel waar u in de omgeving kunt genieten van de ruige Schotse natuur. U zit hier bijvoorbeeld ook niet al te ver van Loch Ness en nog dichter bij het net al genoemde Fort William waar u een rit per stoomtrein kunt maken over één van de mooiste spoorlijnen ter wereld. Dat is de Jacobite Steam Railway naar Mallaig.

Prijs per tweepersoonskamer: vanaf ongeveer 650 euro per nacht.

Faciliteiten: oa. bar, restaurant, terras en tennisbaan.

Sportieve activiteiten in de omgeving: wandelen, fietsen, tennis, vissen en golven.


Meer info over en hotels in: Fort William
Nog meer hele mooie accommodaties:

Stijlvolle luxere hotels in Kent en Sussex
Mooie hotels in York en North Yorkshire
Mooie hotels in het Lake District National Park
Mooie hotels met zeezicht in Devon en Cornwall
Prachtige luxe hotels in Schotland
Prachtige luxe hotels in Wales
Luxe golf resorts in Engeland en Schotland
Authentieke hotels in de pittoreske Cotswolds
Luxe stadshotels in Engeland en Schotland
Luxe stadsappartementen in Engeland en Schotland
Mooie vakantiehuizen in Groot-Brittannië
Luxe hotels bij Hyde Park (Winter Wonderland) in Londen

Mooie vakantiehuizen in Engeland voor grote gezinnen of groepen
Mooie vakantiehuizen in Schotland voor grote gezinnen of groepen