Ierland - autovakanties en rondreizen

autovakantie naar Ierland

Ierland & Noord-Ierland

Autovakantie in Ierland
Bekijkt u hier het overzicht met autovakanties in Ierland maar ook Noord-Ierland dat overigens onderdeel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De meeste streken zijn behoorlijk dunbevolkt met uitzondering van enkele oostelijke kustgebieden waar de twee hoofdsteden gesitueerd zijn, namelijk Dublin en Belfast. In andere delen van de twee landen zijn nog meer steden maar niet van dezelfde omvang, zoals bijvoorbeeld Galway en Londonderry.

De dunbevolkte bergachtige streken en ruige kusten vindt u met name in het westen van het land waar onder andere de Ring of Kerry, het Killarney National Park, het Burren National Park en het Connemara National Park gesitueerd zijn. In het westen vindt u ook de steden Cork en Galway. Ook Noord-Ierland heeft schitterende landschappen, bijvoorbeeld de befaamde kusten van County Antrim en de Mourne Mountains ten zuiden van Belfast.

Vakanties naar Ierland en Noord-Ierland

Dublin - hoofdstad van Ierland

Arrangement in Dublin, Ierland
Speciaal aandacht voor de hoofdstad van Ierland. Dublin ligt aan de oostkust van het land is verreweg de grootste stad. Het heeft meer dan een miljoen inwoners is daarmee nog drie keer zo groot als Belfast, de hoofdstad van Noord-Ierland en de tweede stad op het eiland. Dublin is een historische stad met vele mooie historische gebouwen en musea waaronder de National Gallery of Ireland, de City Hall, het James Joyce Centre, de Old James Distillery en Leinster House, een parlementsgebouw.

Daarnaast vindt u in het westen van de stad ook een enorm groot park waar u een wandeling kunt maken, namelijk Phoenix Park. Wat ook nog vermeld moet worden is dat de stad zowaar een groot strand heeft, het ligt immers vlakbij zee. Net ten zuiden van Dublin vindt u de bergen, die overgaan in het Wicklow Mountains National Park. Kijkt u hier als u een arrangement, hotel of appartement wilt boeken.

Arrangementen in Dublin