Vakantie langs Hadrian's Wall

Wandelen langs Hadrian's Wall in noord Engeland

Wat is er te zien?

Sycamore Gap en de Muur van Hadrianus in noord Engeland

Hadrian's Wall is een enorm lange muur in het verre noorden van Engeland. Het bouwwerk is vervaardigd door de Romeinen in de tijd van keizer Hadrianus, rond 125 na Christus. Het is een muur van 117 kilometer in lengte waar nog veel van overeind staat, wel wat minder hoog dan vroeger. Er zijn ook locaties waar opgegraven nederzettingen zijn zoals Vindolanda, Corbridge en Housesteads.

Er rijdt een trein en ook een bus langs langs deze Muur van Hadrianus, tussen Carlisle in het westen en Newcastle in het oosten. Dit zijn allebei steden maar daar tussenin vindt u slechts dorpen zoals Brampton, Gilsland en Haltwhistle. Het stadje Hexham met zijn abdij ligt niet direct aan de muur maar wel vlakbij. Naast het historische karakter van het gebied is er ook natuur in de vorm van het Northumberland National Park. Daarnaast kunt u hier uitstekend wandelen door het Hadrian's Wall Path te volgen.

Bezienswaardigheden in Northumberland

Een wandeling langs Hadrian's Wall

Enkele specifieke bestemmingen

Hexham Gilsland Carlisle

Hotels, vakantiehuisjes en vakanties

Hotels in Northumberland, Engeland Langdale in het Lake District, Engeland Highshield Crags langs Hadrian's Wall, Engeland